Ударът в Русе: Обраха 220 бона от банка през… дупка в стената

Крадците издърпали парите с приготвени предварително помощни средства
Обновена: 28 мар 2016 18:24 | 28 мар 2016 18:24,
80
Ударът в Русе: Обраха 220 бона от банка през… дупка в стената
Снимка: Булфото

220 000 лева в различни валути са откраднати от банковия трезор в Русе. Ударът, е станал през почивните дни. Крадците са разбили стена на подземните гаражи под банката и през получения отвор са придърпалите банкнотите.

Това съобщиха от Районната прокуратура в дунавския град, цитирани от БТА.

Както Dnes.bg съобщи по-рано тази сутрин в полицията бе подаден сигнал за опит за кражба в клона на Пощенска банка в града. Трезорът се намира в близост до училище, на една от най-оживените улици в града.

Още по темата
През целия ден криминалисти проверяваха има ли липсващи пари или само опит за кражба.

В следобедните часове прокуратурата в Русе обяви, че води разследването за кражба на 220 000 лева.

От съобщението става ясно, че след като разбили отвор в стена откъм подземните гаражи под банката, крадците са издърпали част от парите на рафт, използвайки подготвени предварително средства.

Откраднатите пари са в различни валути като цялата сума е равностойна на около 220 000 лева.

Извършени са огледи и са иззети следи. Продължава работата по разкриването на извършителите.

По-рано от клона на Пощенска банка обявиха, че няма пострадали клиенти или служители. От там увериха още, че парите са застраховани и хората с депозити няма да претърпят финансови загуби от случая.

Обирът в Русе е поредният крупен обир у нас в последните месеци. В края на февруари маскирани и въоръжени с автомати крадци обраха инкасо кола в един от моловете в София. Тогава бе съобщено, че са откраднати 400 000 лева. Крадците така и не са заловени до ден днешен.

Дни по-рано двама тийнейджъри опитаха да оберат инкасо автомобил в Средец, който превозвал пенсиите. Гардовете отвърнаха с огън на атаката и единното момче бе простреляно смъртоносно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
5
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 48Значи банката излиза виновна, че ти не си си преценил финансовите възможности?---Че бамката как така дава с лека ръка чуждите пари, щом не е сигурна, че ше могат да бъдат върнати?! Бамката е за убиване! Как така ше раздаваш чуждите пари, без да прецениш дали този отсреща има капацитета да ги върне? Жилището след като е заложено, значи бамката няма проблем - да си го взима! Що ревеш тогава ?
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 44Моля??? Ти чуваш ли се , бе? Значи банката излиза виновна, че ти не си си преценил финансовите възможности? Банката ти виновна, че ти искаш кредит от нея и залагаш жилището си? Че ако зависи от мен, на теб ще ти подпиша договор, без да се интересувам дали ще можеш да го изплащаш. Щом ми искаш пари- ще ти ги дам понеже си съгласен с условията. Значи запознат си с условията на банката и теглиш заем или сключваш ипотечен кредит по собствена воля и банката ти виновна? Ти си за убиване ве!
36
3
 
16
 
! Отговори
Крадец гепи от айдук преди 8 години
Браво Юнаци, да сте живи и здрави и неуловими, пък за Велик ден следващата. Желая Ви успех момчета.
35
1
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Да си ги харчат със здраве. :)
34
2
 
3
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 43--това, че клиента е потърсил услуга от банката, под формата на заем, означава ли, че бамката е длъъжна да предостави тази услуга (заем) без да е сигурна, че заема ще може да бъде върнат ?! И ако е направила неправилна преценка (в повечетео случай - напълно съзнателно) и след това се окаже, че този кредит е неизплащаем - #кой e по-виновен - този дето е имал наивитета да поиска, или този, който е дал парите на наивника, знаейки, че няма да може да ги върне?!
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение дали си одобрен за това банката ще ти отпусне кредит или ще направиш ипотечен кредит с нея- и в двата случая никой не ви кара на тези договори. И банките не са ви виновни, разберете го- виновни сте вие- вие търските услугите на банките, не те вашите, тъ.панари неща.стни!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 36Ипотечният кредит не е един вид заем викаш? Муаахаххахаахахаххаа...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 39Какви 60% от дохода ти ве? Говорим тука за случаи където хората са принудени да си дадат заложеното на банката, понеже не могат да изплащат кредита си. Говорим тук за десетки случаи на самоубийство в България, затова че хпората не могат да изплащат кредитите си... Говорим за българска простотия- затова че хората не са преценили какво ще им коства даден заем. Аз ли ги карам да се решат на този кредит? Аз ли? Що мен не ме барнат банките за топ.ките?? Щото съм се заканил да не изплащам нищо.
30
1
 
5
 
! Отговори
сАКИ преди 8 години
Е тия откраднали 200 хил, ония с автомати 400 хил., Жоро Милионера 1 млн...............пък никой не се сеща за касиера на Алфа банк ,дето без автомати , дупки и други простотии си открадна 21 милиона с три чанти :)
29
0
 
26
 
! Отговори
няма милуст преди 8 години
Въпросната обрана банка в Гърция има два пъти по ниски лихви за кредити и такси и три пъти по ниски лихви и такси за ипотечни кредити,всеки който посети Гърция може да види това!!!представете си как ни грабят банките у нас!?
28
3
 
5
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 38--Критериите по които бамките отпускаха заеми не бяха адекватни и това се видя не само у нас, но и по света. Не може да отпускаш заем, който покрива 90% от стойността, и изяжда 60% от дохода и да очакваш, че такъв заем ще бъде изплатен. НЕ, няма да бъде изплатен!Виновници за лошите кредити са в 95% от случаите - бамките, заради неадекватен механизъм за оценка!заем може да бъде изплатен, ако вноската по него не превишава 10-15% от чистият доход.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 36Е нищо не каза. Ти откъде падаш, бе? А жилище на изпшлащане не е ли заем в дългосрочен план от банка? И ако заплатата ти гарантира месечния влог по кредита , всяка банка ще направи такъв договор с теб.
26
2
 
10
 
! Отговори
Кеш преди 8 години
До Анонимен 26Заем никой не е теглил! За заем се кандидатства, а дали ще бъдеш одобрен или не - ПРЕЦЕНКА НА БАмКАТА!Т.е. бамката е този субект, благодарение на който има или няма подписан кредит! веднъж за винаги го разберете това! ПРИЧИНАТА ЗА ВЪЗНИКВАНЕ НА КРЕДИТ Е В БАНКАТА! Банката преди да дава, да си изработи адекватен механизъм за оценка и анализ на кандидата, а не да разчита на това, че "подписа" ше и помогне да дере както си иска клиента - НЕ, няма да и помогне!
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми дава спокойствие мисълта, че ако изтегля 220 000лв заем, ще го плащам 30 години.А ако ги открадна, и АКО ме хванат, ще лежа 5 години.
24
2
 
28
 
! Отговори
пиавици преди 8 години
Да обереш най големите крадци и бандити банките е добро дело.банките с подкрепата на политиците изпиха кръвчицата на народа.
23
0
 
20
 
! Отговори
чалгаря преди 8 години
Корупция няма,престъпност няма,всичко е наред.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
28 ти ли дежурния гепаджия двъв форума нес?
21
1
 
18
 
! Отговори
хааааа преди 8 години
Едни крадци обрали други крадци........
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пий си редовно апчетата пич))
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кокошкарска история - задихнаха 5 милиарда вие за некакви 220 хилки въпрос правите - важното е да сме стабилни и да не клатят гемията на баце!