13-годишен серийно обира... кмет

Хлапето явно е набрало на управника на монтанското село Громшин
31 мар 2016 14:00,
12
13-годишен серийно обира... кмет
Снимка: архив Bulphoto

Хлапак тайно се вмъкнал посред бял ден в кметството на монтанското село Громшин и задигнал телефона и ножа на кмета Андрей Кръстев, разказва "Труд".

Невръстният обирджия е заловен и е върнал открадното. Това обаче не е първата кражба на момчето от кмета, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Ударът на малчугана е бил направен на 15 март по обед, когато управникът заключил кабинета си и се прибрал в къщи. 13-годишният Иван обаче се промушил през отворения прозорец и прибрал оставените на бюрото мобилен телефон и джобно ножче.

Полицаите запретнали ръкави, почнали разследване и установили - Иванчо е откраднал вещите на стойност около 150 лева. Майката на момчто лично го домъкнала за ухото, за да върне плячката.

Криминалистите разкрили лесно кражбата – миналата година същият хлапак пак обра кмета на Громшин. Тогава го издебна да влезе на обед в дома си, вмъкна се в колата му и задигна от портфейла му 42 лева. Други 50 лева обаче остави.

"Иванчо нещо ме е взел на мушка. Не съм засегнал нито него, нито семейството му, но сигурно си мисли, че като съм кмет съм богат!", коментира Кръстев.

В семейството на Иванчо има още три деца, родителите му са бедни, но той ходи на училище, разказаха местни жители. Въпреки безработицата и беднотията в Громшин няма много кражби, най-много пати кметът, споделят селяните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Ами кмета да му подари нещичко за спомен и хлапето от този момент ще го" пази"- безплатен бодигард-поне няма да се бие, ръга, стреля. Два шамара и работата е готова.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на малкият Иванчо.
7
0
 
4
 
! Отговори
кмет преди 8 години
пари за смет от чичо кмет :)
6
0
 
4
 
! Отговори
gtf преди 8 години
"най-много пати кметът" :D поне е с българско име детето, вероятно е от тъмните
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ще да е от тъмното братство.
4
3
 
5
 
! Отговори
якой преди 8 години
Кметът на селото явно е много ангажиран, щом си оставя телефона в офиса. Аз ако си оставя телефона за един час ще имам 5 пропуснати повиквания.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...родителите му са бедни...но има четири деца.И сигурно са на издръжка на данъкоплатеца.Ясно от кой етнос са.И "Иванчо" на 13 години вече при тях е "мъж".
2
2
 
16
 
! Отговори
Бе преди 8 години
да не би нещо кметът и майката...?
1
7
 
12
 
! Отговори
Altego преди 8 години
"...задигнал телефона и ножа на кмета Андрей Кръстев..." ?! Кметът ходи с нож на работа?!...