Тъстът на арестувания Цветелин Цветанов кътал 400 хил. лв.

Подкупният пък имал 175 хиляди, спестил си ги
Обновена: 1 апр 2016 07:32 | 1 апр 2016 07:30, Камелия Цветанова
15
Тъстът на арестувания Цветелин Цветанов кътал 400 хил. лв.
Снимка: Булфото, архив

Още 400 бона открити в жилище на Цветелин Цветанов и други задържани за корупция, съобщи "24 часа".

В тайник като пещерата на Аладин са трупали парите си шефът на Агенция “Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов и доверените му хора. От него и от жилищата на задържаните до момента са иззети над 800 000 лв.

Още по темата

175 000 лв. от тях са намерени в апартамент, в който шефът на ДАИ живеел под наем. 401 000 лв. били скрити в дома на тъста му в Долни Дъбник. Спецполицаите се натъкнали на гардероб, в който между рафтове и кухини били наредени пачки с банкноти. Останалите около 225 хил. лв. са открити у други задържани по делото.

18 души бяха арестувани в 5 града при спецоперация срещу корупцията в ДАИ в сряда. Вчера половината от тях се сдобиха с обвинения, а останалите бяха пуснати.

Неколцина признали, че знаят за схемата, съдействали на разследването и ще са ключови свидетели.

“Не бяхме виждали толкова пари в брой, скрити на най-различни места. Нищо чудно след окончателното преброяване да се окаже, че заподозрените са държали кеш над 1 млн.”, каза участник в акцията. Пред полицаите Цветелин Цветанов казал, че 175-те хил. са “от спестявания”, но пред прокурорите мълчал.

Разследването започнало преди около 6 месеца след сигнали от български и чужди шофьори и фирми. Групата действала от началото на 2015 г. и прилагала няколко схеми за събиране на пари. Първата е свързана с месечен абонамент, известен като такса “спокойствие”. Тя била между 300 и 2500 лв. Срещу нея фирми можели да получат лиценз и да работят, без да ги спират и глобяват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
и той бил от герб пак гласувайте за тях
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да си тъст на Цв. Цв. си обречен на много пари
9
0
 
6
 
! Отговори
Ganio преди 8 години
А Вальо Топлото взеха че го оправдаха........нали си спомняте за него и неговата майка колко парички бяха скътали за черни дни.........!!! Да живее съдебната система и корупцията в нея!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
ЕДНА преди 8 години
Проблемът му е в това , че голама част е заделил за себе си !!!! Не ги е "снесъл" , където е трябвало . От там идва сигнала ...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако арестуват Бойко, Цветан ...... колко ли ще открият?Бункерът в Банкя се оценява на 100 пещери на Али Баба. Само от "Топлофикация", "Софийска вода" и "Чез" месечно 10 млн. Наркотици, алкохол и цигари - умножете по пет.
6
1
 
1
 
! Отговори
Торк преди 8 години
Някой си казал.че друг бил покупен.Имам време.ще почакам да го осъдят.И тогава ще се види.Плюс това-колко книжки трябва да продадеш за да събереш толкова пари .Ама като се изтрелят едни цифри,като се пишат едни съждения.Това си можем,това правим.После плащат данъкоплатците.Те даже и не мърморят вече.
5
1
 
9
 
! Отговори
Мунич преди 8 години
До Честен човек 6Има няма 1 млрд. кеш между кучешките колибки в Банкя и по тайници в шесте апартамента на Цецко.
4
1
 
8
 
! Отговори
Честен човек преди 8 години
Ако арестуват Бойко, Цветан ...... колко ли ще открият?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прилича на първо-априлска шега.
2
0
 
24
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Фима ДАЙ е конкурента на НАП!
1
2
 
28
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
И какво това. Не може да се справите с "ало измамници" и нелегални "бакшиши", изобщо не очаквам да се справите и с тези които имат стотици хиляди.