Дядо заби нож в гърдите на неканен гост

Пияният съсед бил вбесен от забележка за музика
5 апр 2016 17:37,
36
Дядо заби нож в гърдите на неканен гост
Снимка: архив Булфото

Дядо от Лом намушка с джобно ножче пиян съсед, нахълтал в дома му. След неуспешната визитата неканеният гост постъпил в болница.

Схватката, в която се проляла и кръв, пламнала в следобедните часове в понеделник, когато 36 годишният Николай Г., порядъчно пиян, надул музиката в апартамента си и се отдал на веселба, пише "Труд".

Съседите му обаче не понесли звуковия тормоз и се обадили в МВР. Пристигналите полицаи го накарали да намали музиката.

Това вбесило нарушителя, който решил да се саморазправи с комшиите.

Той разбил с ритник входна врата и се нахвърлил с юмруци върху 77 годишния Илия А.

Уплашен, дядото извадил джобното си ножче и го забил в гърдите на нападателя. С рана в лявата част на гръдния кош, но без опасност за живота Николай Г. е настанен в болница.

Полицаите отвели Илия А. в Районното управление и го разпитали, на дядото обаче му прилошало и пристигналите медици установили, че има високо кръвно и аритмия на сърцето и не може да бъде задържан.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Васко преди 8 години
Жалко, че дядото не е имал пистолет или пушка. Щеше да има един чалгар по - малко. А полицаите като са го видяли, че чалгара е пиян залян - защо не са го прибрали да изтрезнее, а са го оставили да вилнее? Ако си бяха свършили работата сега дядото щеше да е жив и здрав. Извода е - МВР отново не си върши работата и оставя на диваците да тормозят старите хора.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен:-"България няма закон който да закриля частна собственост и дом"Това състояние ми се набива в очите вече 27 години. Остана си от любимото соц време. Нарочно, което ясно говори, че т. нар. "промени" или "преход" са менте.
23
0
 
10
 
! Отговори
ненормална държава преди 8 години
Значи така,пияния *** разбил с шут вратата и нахълтал в частна собственост-задържат пострадалия...Даже да беше убит агресора,а той не е,според чл. 12 от НК няма превишаване пределите на неизб. отбрана,ако е след взлом на частна собственост,дома си.Вие робството ли връщате,козия рог-2?
22
0
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
а защо да задържат дядото - случаят направо крещи "неизбежна отбрана при проникване с насилие или взлом в жилище"?
21
0
 
12
 
! Отговори
bobo преди 8 години
За съжаление всички знаем как ще завърши тази история.....Дядото поради понеже е на 77 години най-вероятно ще получи условна присъда....Или ще го мъкнат по съдилища с години .....Да е ЖИВ и ЗДРАВ Дядото още толкова години.(Въпреки че в с тези закони това по-скоро е клетва)
20
0
 
29
 
! Отговори
12 преди 8 години
Един дядо на 77 може да се оправи с пиян малцинствен елемент, а полицията не може. Ето до там ни докараха правозащитници и неадекватни граждани. Трябва си закони и полицията да се оправя с непослушните както в америка- глоби зверски и бой или стрелба.
19
2
 
14
 
! Отговори
Глупости на куб.. преди 8 години
КЪВ НОЖ, БЕ.......ХА,ХА,ХААААААААААА......ЧИКИЙКАТА НА СТАРЕЦА -----КЪВ "НОЖ" е......ха,ха,хааааааааааВ ТАЯ ДЪРЖАВА ---ЯВНО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ОРЪЖИЯ...!!!!!!!!!!
18
5
 
9
 
! Отговори
АБЕ , ДЕДЕНЦЕ... преди 8 години
ИМА ПИЩОВИ ЗА ТАЯ РАБОТА СЪС СТОП ПАТРОНИ, БЕ.......КВИ СА ТИЯ , НОЖОВЕ И КАЛЪЧКИ........КОЕ ВРЕМЕ Е ДНЕС......??!!!ЦИВИЛИЗОВАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
0
 
44
 
! Отговори
другият вариант преди 8 години
Пребива дядото от бой,не дай си боже да го утрепе и какво правим!!!Три години затвор,ще излезе след две за добро поведение и пак почват кючеците!Евала на дядото,жив и здрав да е.
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече винаги ще си нося джобно ножче
15
1
 
31
 
! Отговори
123 преди 8 години
До Членска карта 7Този наистина заслужава Стара планина, а не разни *** кацнали на летище София.
14
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този дядо е моя нов любим екшън герой - бра......... во
13
0
 
49
 
! Отговори
Адвокат от антиБХК преди 8 години
Дядото не е виновен ! Искал е да пусне ножчето в джобчето на ризата /понеже , нали е джобно ножче/ , но то се е завъртяло и е одраскало "гостенина". Същия да плати на дядото лекарствата за кръвно за три месеца.
12
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България няма закон който да закриля частна собственост и дом. Ами ако в къщата му имаше малки внучета и пиян разбие вратата ..? Държава на варвари !
11
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Индусите в Лом са с лопата да ги ринеш. И са супер нагли. А полиция все едно не съществува.
10
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиян човек, съдран чувал. Да върви по дяволите ! Съседите ако са хора ще се застъпят и ще защитят дядото.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 11! Много силно е звучала музиката! Има вероятност да е слушал рокен рол или песните на Веселин Маринов, които на последьк се слушат много от младите влюбени!
8
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"..не може да бъде задържан" За какво? Дядото да го съди, за влизане с взлом! Да му плати вратата в троен размер, че да може дядото да сложи поне една по- здрава врата. Да се издаде заповед пиянката да не го доближава.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tia horica v toz apartament kuhnia niamat li... s kuhnenski noz4eta :)
6
1
 
84
 
! Отговори
Бл. Благов преди 8 години
Само в нашата *** държава може да се случи това ! Какво е виновен стареца ,че някой влезнал в дома му разбивайки вратата на дома му т. е. с взлом и тръгнал да бие човека!ТАКЪВ В БЕЛИТЕ СТРАНИ СЕ ЗАСТРЕЛВА НА МЯСТО И ТОЛКОЗ! Без последствия за собстеника на дома!