2-ма полицаи в болница, 9-има фенове – в ареста

Запалянковците не могли да влязат на среща от "А" група в Благоевград
16 май 2016 15:30, Анисия Иванова
8
2-ма полицаи в болница, 9-има фенове – в ареста
Снимка: БТА

Двама служители на МВР-Благоевград са настанени в болница, на други шестима техни колеги е оказана медицинска помощ. Задържани са деветима футболни фенове, хвърляли камъни и бутилки през оградата на стадион "Хр.Ботев" и причинили наранявания на униформените, съобщиха от МВР.

Полицаите са пострадали преди и по време на футболната среща от "А" група между тимовете на Пирин и Левски в Благоевград.

Досъдебно производство за извършено престъпление по чл. от НК е образувано срещу деветимата футболни фенове, които са задържани в ареста на полицията.

По първоначални данни, заради закъснение и невъзможност да си купят билети за мача, те не били допуснати да гледат футболната среща на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, състояла се вчера от 20:30 часа.

В отговор на категоричния отказ закъснелите запалянковци започнали да хвърлят камъни, бутилки  и др. предмети през оградата. В създалата се ситуация били ранени осем полицейски служители, които били на служба.

На шест от пострадалите е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение, двама от униформените са настанени за лечение в болница с комоцио и без опасност за живота.

Продължава работата по образуваното досъдебни производство и изясняване съпричастността на задържаните към извършеното деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
И питам аз и отговор не искам!! КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК - МЪЖ И СЪПРУГ, ЩЕ ВЗЕМЕ ЖЕНА СИ И ДЕЦАТА СИ И ЩЕ ОТИДЕ ДА ГЛЕДА НА ЖИВО ФУТБОЛЕН МАЧ?? Нали вземаме пример от "нашите колеги" от ЕС? Ама пример за какво? Как се правят офшорки на Антрактида ? ЗА КОГО Е ПОЛЗАТА ОТ ПОДОБНО ДИВАШКО ПОВЕДЕНИЕ НА ГРУПА ПРЕСТЪПНИЦИ? Чии деца са ? Защо властта ги толерира и не ги сложи веднъж завинаги на мястото им ?Защо е необходимо полиция да присъства ВЪОБЩЕ на спортни състезания?
5
0
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Стига лъжеш ! От А сектор се метнаха точно 2 бутилки минерална вода след гола, защото сините се радваха при треньорската скамейка след гола. А докато не влязоха всички фенове на левски в клетката (голяма част от тях без билет), непрекъснато замеряха с камъни и бомбички полиция и част от феновете на Пирин.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фенове на Уест Хям хвърляха предмети по автобуса на Ман.Юнайтед. Ръководството на Уест Хям заяви, че тези фенове ще бъдат установени и ще им бъде наложена доживотна забрана да посещават мачове. Какво ще каже ръководството на Левски, относно тези техни фенове, които хвърлят предмети по униформени полицаи??? Девет от тези фенове са установени.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми това са съвремените мъже - бият се с камъни и бутилки !Това не е ли тероризъм срещу непознати.Днеска камъни утре бомби !Затова да се убиват чрез публичен разстрел на място !
2
3
 
4
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Хубаво, напишете как по всички играчи и треньор през целия мач се хвърляха бутилки и камъни от А сектор.
1
6
 
12
 
! Отговори
--- преди 7 години
това не са фенове ,това са *** и мястото им е в затвора а не на стадиона.