Белезници за мъж, помагал на ало измамници

Той взел 390 лева от възрастна жена във Велики Преслав
16 май 2016 14:14, Красимир Ангелов
0
Белезници за мъж, помагал на ало измамници
Снимка: Dnes.bg

Полицейски служители от Велики Преслав задържаха помагач на телефонни измамници часове след като бе измамена жена от града и при опит да бъде въведена в заблуда друга, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

В събота на домашния телефон на 77-годишна жена от Велики Преслав се обадил мъж, който се представил за лекар и съобщил, че за лечение на неин близък са необходими пари. Жената предала 390 лева на непознат мъж и малко по-късно установила, че е измамена. Подала сигнал в полицейското управление и дала много добро описание на мъжа, на когото предала парите.

По същото време в управлението влязла жена, която попитала постовия полицай дали е вярно, че има голям пожар във фабрика в града. Казала, че на домашния й телефон се обадил мъж, представил се за лекар и съобщил, че мъжът й е обгорял и са нужни пари за лечение.

Полицаят успокоил жената, че няма пожар и вероятно става дума за измама. Тя обяснила, че оставила телефонната слушалка отворена, според указанията, които дал "лекаря" и тръгнала да търси пари.

Криминалисти предприели незабавни действия за установяване на извършителя и в резултат на това е задържан 59-годишен мъж от Русе малко преди да му бъдат предадени парите "за операция на обгорелия съпруг". Изяснено било, че мъжът е помагач на извършителя, който въвел в заблуда 77-годишната жена, взел от нея 390 лева и опитал да заблуди друга 59-годишна жителка на Велики Преслав.

По двата случая е започнало досъдебно производство. Ще се изяснява съпричастността на мъжа към други измами на територията на областта и в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари