МВР в акция: 576 коли из София – 20 отнети книжки

Хванати са 11 шофьори, употребили алкохол и трима с дрога
16 май 2016 14:30, Анисия Иванова
14
МВР в акция: 576 коли из София – 20 отнети книжки
Архив: Булфото

576 автомобила и 594 души са проверени в хода на спецакция в столицата, съобщиха от МВР. Операцията е проведена от 13 до 15 май, а в нея са участвали служители на СДВР, съвместно с представители на Центъра за градска мобилност.

В хода на акцията са съставени 38 акта за установени административни нарушения и 88 фиша. Пътните полицаи установили с полеви тестове положителни проби за употреба на наркотични вещества при трима от водачите. При 11 от проверените с дрегер шофьори е отчетено наличие на алкохол.

Служителите на реда са отнели 20 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Спрени са от движение 17 автомобила за констатирани изменения в конструкцията - голяма част от тях за висок шум от изпускателните уредби.

Репатрираните за неправилно паркиране автомобили са 36. Съставени са и 6 акта за несключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност", 4 - за нередовни документи и 2 - за неправоспособност.

От МВР допълват, че катаджиите ще продължават да осъществяват контрол за техническата неизправност на автомобилите и осветителните им системи, да следят за шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества, сключена задължителна застраховка Гражданска отговорност и неправоспособност на водачите на МПС, както и за цялостното спазване на Закона за движението по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: акцияМПСМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че преди 1989-та година правеха това, което трябва - направиш ли нарушение, почти сигурно ще те глобят за него и хората спазваха правилата. Сега е обратното - сигурен си, че каквото и нарушение да направиш, КАТ няма да те глоби, освен ако не стане катастрофа и както навсякъде по света в такива случаи, хората спират да спазват правилата. Принципно за такива акции трябва да има масови уволнения в КАТ, който по закон трябва да работи непрекъснато и да осигури спазването на Закона, а не
7
0
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Не лъжи! И аз съм живял и шофирал по онова време и знам как беше. Няма никакво значение какво си шофирал тогава или сега. Щетите са си щети. Удрял съм си колата, отиваш на оглед, определят ти цена и ти плащат. Горе-долу както сега, но тогава застраховките се правеха по друг начин, който според мен беше по-добър. Сега може да не си направиш Каско, че и ГО и е пълно с такива дето бягат при катастрофи, защото нямат застраховки.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро бях в няколко села във Врачанско. Видях над 20 мотоциклета да се карат без номера. Видях два камиона,няколко лади и москвичи също без номера, използвани около селото на мястото на магарешките каручки за земеделски дейности.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докарайте софийската полиция в Русе. Тук всеки си кара и си прави каквото си иска. Полицията спи и ако не стане катастрофа не се вижда по улиците. Има и дрогирани шофьори, но в Русе уреди за разкриването му няма.За полицейска акция не съм чувал в Русе от даста години.
4
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 години
Няма начин да накараш 7млн. нехранимайковци да спазват законите. От тези дето ги пишат та до мен сме такава пасмина че когато и изтрепят все е късно. Пробвайте един ден да карате като спазвате всички правила един ден само пробвайте - правилата са ***, ограниченията и регулировките също а пък останалите шофьори са страшна пасмина. А пък катаджиите ...Та така. или свиквайте или бегайте. странно място е България.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошото е,че когато акцията приключи всичките с гърмящи ауспуси на колите си ще са пак по-пътищата.Защо просто не гласуват закон според който вносът и употребата на такива "спортни" ауспуси да е забранен. Няма нищо спортно в 15-20 годишно БМВ милионник с два чифта кюнци отзад.Било е спортно -когато Фреди Меркюри беше жив.Сега е подвижен скрап.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По татова време нямаше мутренски застраховки вминетки и тем подобни сладки работи. Плащаше се само един пътен данък в съвета минаваш на преглед тогава беше задължително да те прегледат в Кат. Зареждаш за 50 ст. литъра бензинче до капачката и тръгваш да опознаваш родината за да я обикнеш. А сега за да си ползваш колата първо трябва да си платиш рекета на мутрите и тогава ако ти останат парички зареждаш 10 л. бензинче и тръгваш да обикаляш софия за да я обикнеш. Ех времена ех нрави!!!
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1 явно си от СЕЛО