След 10 месеца хванаха крадец на банка

Задигнал 1990 лева от клон в Добрич
9 юни 2016 16:42,
5
След 10 месеца хванаха крадец на банка
Снимка: Flickr

Полицията залови мъжа, обрал банков клон в Добрич преди 10 месеца, съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор Пламен Николов и шефът на полицията Николай Спасов, цитирани от Дарик.
 
Грабежът беше извършен на 12 август миналата година и то посред бял ден. Един-единствен маскиран крадец е влязъл в банката и е заплаши служителите с газов пистолет.

Извършителят е задържан в неделя, заради друг грабеж. В ранните часове на 5 юни, той е нападнал продавачка в малък магазин в града. Мъжът е заплашил жената с нож, коментира прокурорът, тя не е ранена, но е преживяла сериозен шок и при разпознаването се е разплакала.

Пред полицаите виновният си е признал всички провинения. Той е признал и за двата грабежа. Вече му е издадена мярка „задържане под стража" и той е в ареста в Добрич.
Откраднатата при двата грабежа сума е малко над 2 000 лева, като 1 990 лева са от банката. Николов коментира, че размерът на взетото не влияе на тежестта на престъплението. В първия случай сумата е малка, защото служителят на банката, който бил заплашен, е успял да затвори чекмедже с много повече пари, а във втория - заради слабия оборот на обекта сутринта.

Задържаният мъж е на 25 години, семеен с малко дете. Според прокурора, "той е притиснат финансово като повечето млади семейства у нас". В момента е безработен, но при грабежа на банката е работел в търговско дружество. Криминално проявен е, но не е осъждан. Между двете престъпления е извършил и кражба от магазин, за което има висящо приключило досъдебно производство, съобщи наблюдаващият случая прокурор Павел Любенов. Наказанието, което предвижда законът за деянията на добричлията, е от 3 до 10 години затвор.

За добрата работа по случая, наблюдаващият прокурор ще направи предложение към директора на ОД на МВР да поощри оперативен работник Димитров и разследващ полицай Вълчанов от Първо Районно управление. Николай Спасов сподели, че е съгласен, че те трябва да бъдат поощрени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
4еpa преди 7 години
А КТБ 4 000 000 000 -КОИ !!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"Извършителят е задържан в неделя, заради друг грабеж." С други думи са му приписали и другия грабеж, за да увеличават статистиката.
3
0
 
3
 
! Отговори
Абсурдоландия преди 7 години
Тоя за 2 хилки една година го дирят, а тези дето 2 милиона гепиха преди два дни дали ще ги търсят, дали ще ги намерят? Кокошкари всеки може да лови, кога ще хванат някой крупен бандит???? Вярно..... забравих, как да арестуват себе си...?!?!
2
0
 
0
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 7 години
При положение ,че баките обират народа с 50 милиарда на година може ли да дават зор на полицията за задигнати 1990 лева от клон в Добрич?
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадец на банка ? .... вольоооо невольооо .... майко мила, какви *** имаме в наЩа китна *** ...