Престрелката в Слънчев бряг - заради бизнес за 10 млн. лв.

Димитър Желязков - Митьо Очите остава в критично състояние
Обновена: 10 юни 2016 08:02 | 10 юни 2016 07:00, Елка Василева
201
Престрелката в Слънчев бряг - заради бизнес за 10 млн. лв.
Снимка: Булфото

Заради бизнес за 10 милиона лева е станала престрелката, при която в Слънчев бряг беше ранен Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

В дъното били стоянки за таксита. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов, пише „Монитор“.

Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея. За целта Митьо Очите, който в момента бере душа с пет огнестрелни рани в болницата, регистрирал фирма на името на дъщеря си – Станислава. Компанията се казва „Съншайн 0604“ и бързо нейни коли започнали да кръстосват улиците на курорта.

Още по темата

Те били единствените, които не плащали такса, за да седят пред определено заведение. Такъв бил и случаят с ирландския пъб „4You”, собственост на Божидар Георгиев, известен като Козела или Коча, разказват източници на "Монитор".

Мъжът, който през годините си спечелил славата на непоклатим бандит, не търпял някой да му се меси в бизнеса. Той бързо изгонил такситата пред заведението си, което имало дори и хотелски комплекс. Съдружникът му, също мастит бизнесмен, го подкрепил.

Пръв във войната за територия се включил бъдещият зет на Очите, който ходел с дъщеря му Станислава. Той обаче бързо бил респектиран от бизнесмените с няколко шамара. Това било и началото на войната.

Около 21 часа в сряда Очите събрал бригада от над 30 души, за да защити семейната чест. Те се изсипали пред заведението на Коча с няколко коли. „Коча и хората му ги чакаха два часа по-рано. Бяха въоръжени до зъби и готови да убиват“, разказа пред „Монитор“ клиент на заведението, който станал свидетел на пукотевицата. С появата на здравеняците на Очите започнала и престрелката. „Те не искаха да ги сплашат, а да ги убият. Биячите се разбягаха на няколко страни, а стрелците ги гонеха и гърмяха по тях“, обясни свидетелят.

Единият от гардовете на Очите – 46-годишният Александър, току-що пенсионирал се военен водолаз, намерил смъртта си в престрелката. Друг е тежко ранен, а Очите в момента се бори за живота си в бургаската болница. Единият от сериозно пострадалите бил близкият приятел на Митьо Очите – Кольо Магарето. Той не бил от неговата групировка, но двамата от години били в много близки отношения.

Междувременно простреляният с пет куршума Митьо Очите е в изключително критично състояние и продължава да се влошава, научи „Монитор” от сигурен източник.

Той е получил жестоки кръвоизливи, които не могат да бъдат овладени поне до момента. Получил е хеморагичен шок, който пък е предизвикал остра бъбречна недостатъчност и други усложнения. Изпаднал е и в кома.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
21
 
! Отговори
слънце наше преди 8 години
защо вярвате на журналистите ,че целта била 10 млн лв.?Боко ви казва "Местата за паркиране са ограничени очаквайте нови престрелки"И най важната новина за деня е състоянието на Митьо.Цялото правителство се моли за него..Патриарха ще организира молебен със заря.Вътрешният министър ще отиде и ще рапортува че се е справила с трафика .-Всяка лимузина с вход-данъчна проверка..Туристите щастливи-и почерпили опит как се паркира в курорт.Оптимизъм другари .Имаме премиер които е взел нещата в свои ръце
56
0
 
21
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Който не е имал насреща Митьо Очите,не знае какъв опасен противник е той!
55
2
 
9
 
! Отговори
abe преди 8 години
До гербист-столичанСтига сте ни занимавали с хора, които отровиха държавата и живота на българите. Ако е някой честен и работлив, но неудобен на хора като този едва ли някой ще се занимава толкова с него. Какво ли не правят лесните паре, правят хората на ск.о.то.ве.
54
14
 
4
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Колкото до Митьо Очите, не знам защо още го мъчат да го лекуват в провинцията. Може би е в състояние да не може да се транспортира, но беше добре да го преместят веднага в правителствената болница, или във военната академия, защото в провинцията едва ли ще могат да го лекуват подходящо.
53
1
 
39
 
! Отговори
abe преди 8 години
До гербист-столичанОткъде накъде на този ще му даддат цялата начлична кръв на Бургас, а обикновените хора е трябва да си плащат и да чакат за здраве! Какво като има пари, колко майки е разплакал, ами и сега - такива грижи з анего- все едно в най-важния в държавата. Аман от такива важници!
52
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скарали са се за пейката пред блока.
51
0
 
8
 
! Отговори
do 63 преди 8 години
До демократСтига оправдания! Все някой ни е крив. Та не можем даже управляващи да изберем, та я докарахме 26 години да се сменят ту бивша народна милиция, ту бивши комунисти, а цялата икономика с еуправлява от приватизатори, а дългът ни расте , расте. Все някой друг ни е крив, защото ние му позволяваме. Стига вече. Всеки е ОТГОВОРЕН за себе си. Не разбирам какво ни занимват с някакъв бандит? Имал пари, ами да има, да не са спечелени с нещо хубаво. Цялата икономика ни е такава-като бизнесътим
50
0
 
17
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Сводката за състоянието на бандита ми прилича едно време на сведенията всяка сутрин за Тито, като беше на смъртния си одър.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До безНай-добре да си ходят и двамата. На момента!
48
0
 
20
 
! Отговори
без преди 8 години
Омръзна ми - тия пантофи в парламента да разрешат продажбата на оръжие и да се свършва. 10 ***, дето не могат и да четат..... И аз мога да стрелям. И или Бъчварова да си ходи или Борисов.
47
5
 
8
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Нека да не обръщаме внимание на подобни махленски свади. Такива неща винаги е имало, и пак ще ги има. Затова е добре хората да имат уважение и да не се случват такива неща. Като ти кажат нещо, човек трябва да слуша и да изпълнява, а не като тези с ресторанта и хотела да събират незаконни бригади с незаконно оръжие да се опитват да се защитават.Всяко чудо, ден до пладне. Нека да си гледаме сезона.
46
1
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 8 години
Тоя мито очите от утре ще е със прякора митьо найлоновия пикоч . Явно яко се е надсмъркал с бяло , обаче сега като почне да пуска и ще ритне камбаната на секундата, рахит кефа един *** *** по-малко
45
3
 
7
 
! Отговори
демократ преди 8 години
до 50 Съгласен съм. Но...защо Запада се целува с Боко, Защо САЩ награждават Цв.Цв....Явно техните интереси са да бъдат тези бандюги на власт. Така де факто Запада, подкрепя тежненията на носталгичния електорат към БСП и Путинска Русия. Кога Запада ще осъзнае, че подкрепата за Боко е подкрепа за мафията, БСП и Путин. Защото демокрацията няма алтернатива, но тя е несъвместима с Боко, БСП и Путин. И тези западни посланници, какво докдават на совите правителства---че българина обича Боко? Дали?
44
0
 
19
 
! Отговори
странно преди 8 години
Как е възможно един доказан престъпник да е на свобода??? Рекетира и заплашва , наркотици, участва в убийства и не го пипат с пръст!!! Но никой не стои зад него!? Просто "махленска свада"?
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малък битов инцидент, кво толкова, нищо съществено, нищо важно...
42
0
 
21
 
! Отговори
s преди 8 години
Абе да! Милионен бизнес. Дрън-дрън, че пляс. Бързо забравихте, че Той каза най-обикновена улична свада, скандалче мижаво. Все пак Неговата дума е закон.
41
0
 
30
 
! Отговори
Лъжци преди 8 години
бат Бойко каза, че е битов инцидент... как не ви е срам...
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тез таксита да не са някакви космически совалки - разкарват туристите до Съннито и обратно до Бийча . Аве тъпомутряги неможахте ли да измислите нещо по смислено, като например :Готвения зет се правил на тежък, но като изял два шамара и полетял с вуздуха и разбрал че не е , дошло и татенцето още по тежък и сега витае някъде из небесните тунели с охраната му и скоро ще пият по една ракийка, ако се сети някой за тях ,някъде от Скай Бийча
39
0
 
17
 
! Отговори
ОПАА преди 8 години
Пипалата на параноика - футболист ги стигнаха. Висаджиите не останаха, 137 поръчкови убийства неразкрити, защо ли е така? Вече сме в еднолично управление на един алчен параноик който иска да векува във властта. Кой ли е следващия или следващите?
38
3
 
32
 
! Отговори
ДАА преди 8 години
НАЙ-ЛОШОТО ЗА ЕДНА ДЪРЖАВА Е БАНДИТ НОМЕР ЕДНО ДА И Е ПРЕМИЕР