МВР иззе незаконни цигари и насипен тютюн

Спецоперациите са проведени в Пловдив и Ямбол
30 юни 2016 14:30, Анисия Иванова
2
МВР иззе незаконни цигари и насипен тютюн
Снимка: МВР

Полицаи от Ямбол и Пловдив иззеха над 50 000 къса безакцизни цигари и 9 кг насипен тютюн. Нелегалната стока е открита при спецоперации срещу акцизни стоки, проведени през изминалите два дни, съобщиха от МВР.

При проверка на лека кола близо до Елхово от 32-годишен ямболлия е иззет 1 кг нарязан тютюн без бандерол, пакетиран в два найлонови плика. Същия ден в търговски обект в с.Генерал Инзово е установено, че продавачът държи 0,250 кг безакцизен тютюн.

На 29 юни на АМ "Тракия" е спрян лек автомобил, управляван от 44-годишен жител на Пловдив. При проверката в багажника са намерени и иззети 3 мастербокса цигари  - 30 000 къса цигари без акцизен бандерол. При проверка на друг лек автомобил на “Тракия” са открити и иззети още 340 къса цигари без акцизен бандерол. В рамките на операцията същия ден в Ямбол от дома на 44-годишен мъж са  иззети 174 къса саморъчно свити цигари с тютюн и 1,400 кг насипен тютюн, без бандерол. Работата по всички случаи продължава.

Контрабандни цигари и тютюн са иззети и при специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР – Пловдив. Близо 19 000 къса цигари и 6 килограма нарязан тютюн без български бандерол са иззети в хода на поредната акция, проведена от служители на ОДМВР – Пловдив.

Нелегалната стока е открита при процесуално-следствени действия в различни търговски обекти и частни адреси на територията на Пловдив и региона. По случаите са образувани бързо производство и 8 проверки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: МВРНезаконни цигари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еебахсиму и серизните тютюнотрафиканти а така дръжте ги и ораво в панделата а махленските свададжии с паркоместа по морето не ги закачайте!!!