Разследват схема за източване на НЗОК с 500 бона

Злоупотребите лични данни на пациенти са ставали в Плевен
21 юли 2016 12:52, Петя Славова
4
Разследват схема за източване на НЗОК с 500 бона
Снимка: архив, Reuters

Схема за източване на НЗОК разследват служители на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Разследват се злоупотреби чрез създаване и използване на неистински здравни документи като са използвани лични данни на пациенти без тяхно знание и съгласие.

Проверките и разследването по случая продължават. Предполагаемите щети за държавния бюджет са за около 500 хиляди лева, пише БТА.

Разследващите съобщават, че на 20 юли, за времето от 5.00 ч. до 21.00 ч.у са извършени претърсвания в служебни помещения в сградата на Първо ДКЦ в Плевен, откъдето са иззети амбулаторни листове, печат, медицински книги, отчетни книги и други документи.

Извършени са претърсвания и на две служебни лица, иззети са лаптопи и таблети. Проверява се дейността на Първо ДКЦ за периода 1 октомври 2014 година - 30 юни 2015 година, посочиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
!? преди 7 години
тук 500 хиляди , там 500 хиляди и здравните осигуровки на хиляди българи потъват в нечии джоб , а после чакай направления и али-бали
2
3
 
4
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Лекарите душа носят , ама се возян в чисто нови коли , а не като нас дето ги храним.Ако Москов успее да им отнеме кокала, шамка ще му сваля.По скоро обачи си мися да се използва метода на Живков.Голямата тояга и страх , страх така както е в момента в Турция. Специален закон за лекарите и да се знае че лепнат ли го , с него е свършено.При Живков имаше ред и дисциплина само от страх.Не възпитание ,съзнание и др. глупусти , а страха е в основа на всичко.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еее, какво са 500 бона за цяла държава?!Оставете лекарите сега, и те душа носят!