Кримисериал в курортите. Къпеш се – крадат те!

Туристите в Слънчев бряг са в паника от изобретателни джебчии
15 авг 2016 07:14,
40
Кримисериал в курортите. Къпеш се – крадат те!
Снимка: архив, Булфото

Туристите в Слънчев бряг са в паника от джебчии, които задигат вещите им, докато те се къпят в морето.

"Не можем спокойно да плажуваме. Два-три пъти чухме как около нас изпищяха обрани хора и не смеем да влезем във водата. Един от семейството остава да пази багажа и да се озърта. В кримисериал сме", оплакват се плажуващи пред "Труд".

Всяко лято е така, но тази година страхът е по-голям, коментираха туроператори. Крадците били много, идвали от вътрешността на страната. Преспивали в стаи под наем в околните села, в изоставени бунгала или на биваци в гористи местности край курорта. Винаги се движели в групи по двама-трима. Единият грабел, останалите го покривали и носели плячката в бивака.

Крадецът обикновено държал в ръка хавлия. Правел се, че му пари под краката, и притичвал до някой чадър, щом видел, че плажуващите под сянката му са в морето. Хвърлял хавлията си върху чантите, а после си я вземал, но с тях. Други апаши се престрували, че раздават флаери за заведения, с тях се вмъквали под чадъра и уж ги оставяли върху багажа, но той изчезвал заедно с тях.

"Дошъл съм за глътка почивка, а вместо да се излегна, без да мисля, на плажа, трупам стаж като пъдар", оплаква се счетоводител, дошъл за 10 дни в Слънчев бряг.

Дългогодишни служители на МВР прогнозират, че към края на сезона ще намалеят апашките атаки на плажа, а ще се засилят обирите на хотелските стаи.

Тогава удари търпи и персоналът. Припечелените пари са събрани и скътани в куфари и чанти. Често обират до шушка камериерки, преводачи, пикола и администратори

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
36
 
! Отговори
номер2 преди 7 години
А БЕ, ИМА ЛИ МИЛИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ? ИЛИ ТЯ СЕ ПОЯВЯВА, САМО ЗА ДА БИЕ ПОКАЗВАЩИТЕ ЛЮБОВ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА И ЕВЕНТУАЛНО ГРАЖДАНИТЕ, КОИТО ХОДЯТ НА ФУТБОЛНИ МАЧОВЕ!
3
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз прогнозирам че зимата няма да има кражби по плажа.
2
8
 
23
 
! Отговори
Стамболов младши преди 7 години
Свобода ли? Скоро ще дойда на власт и тежко ви ***. Турко робсво и комунизъм ви беше малко. Тогава мирни седяхте. Свобода ли? Камшик ви трябва на вас. Скоро мнооого скоро!!!!!
1
10
 
26
 
! Отговори
Са преди 7 години
Абе тия *** ли са-на плаж се ходи само с някой лев и хавлия!!Да ги крадат!!!