Тираджийска изобретателност – цигари по двигателя

Турчин тапицирал с контрабанда двигателя на ТИР-а си
8 сеп 2016 14:44,
4
Тираджийска изобретателност – цигари по двигателя
Снимка: Агенция "Митници"

Поредна шофьорска изобретателност в създаването на тайни места за транспорт на контрабандни цигари беше разкрита от митничари в Русе.

Водач на турски ТИР тапицирал двигателя със стекове цигари от марката "LM".  Той е спрян на излизане от страната през ГКПП-Дунав Мост и насочен за проверка със скенер.

Резултатът от сканирането предизвикал и извършването на щателна митническа проверка. Под капака на двигателното отделение инспекторите открили 150 кутии, прикрепени с тиксо и залепваща лента към конструкцията на двигателя. 

Всички цигари са без български акцизен бандерол и с надпис "Duty Free".  Шофьорът е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство.

Досъдебно производство е образувано и срещу водача на друг товарен автомобил с турска регистрация. Той е подведен под отговорност за държане и пренасяне на 260 кутии цигари от същата марка "LM".

За разлика от колегата си, той не проявил чак толкова старание в търсене не необичайни места за стоката си и натъпкал нелегалните тютюневи изделия в кухините на шофьорската кабина.

Тираджийска изобретателност – цигари по двигателя
Снимка: Агенция "Митници"

Двамата шофьори, турски граждани, са осъдени по бързата процедура и получили наказания от по 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. 

И на двамата са наложени глоби в размер на стойността на пренасяните цигари по цени на съдопроизводството, съответно 1050 лева в първия случай и 1950 лева във втория случай, съобщиха от Агенция "Митници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
8
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Така е като се опитват да заобикалят официалните вносители на безбандеролни цигари :)
2
2
 
21
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
То голяма работа,браво на МВР и митническа служба,такъв огромен трафик са предотвратили 15стека Цигарки.А на Бойко херца и алфата за милиони все не я намират,ама ясно е службите работят- прах в очите на хората.Работят ама за Боко да му е широко на лай..то.
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците са спец по тънките занаяти,оно не сака да бачка дайму само този краде и да ***.бетер и от тси.га.ни.те са турците! !!!