Ало, полицията е... Дайте 10 бона да хванем апашите!

Възрастно семейство се подлъга на поредните телефонни измамници
16 сеп 2016 13:00,
15
Ало, полицията е... Дайте 10 бона да хванем апашите!
Снимка: Dnes.bg

Семейство пенсионери от Монтана са дали вчера всичките си спестявания в размер на 9900 лева и пет златни пръстена на телефонни измамници, съобщиха от МВР.

Към 14:40 часа на домашния телефон на 70-годишните съпрузи се обадил неизвестен, който се представил за служител на МВР и обявил, че те са част от полицейска акция за залавяне на телефонни измамници.

За целта той поискал да съберат всичките си спестявания и златни накити и да ги оставят в торбичка пред портата на дома си на улица "Стамен Илиев" в Монтана.

Мнимият полицай уверил, че още същия ден след приключване на "акцията" те ще получат обратно своите пари и ценности. Двамата съпрузи помолили за отсрочка от един час, за да могат да изтеглят парите от сметките си в банката. Веднага отишли и изтеглили сумите като заявили на непознатия, че се радват да могат да съдействат на полицията за залавянето на измамниците.

Парите и пръстените били оставени на уговореното място и малко след това изчезнали. След като в продължение на час съпрузите не получили ново обаждане от полицията, те се усъмнили в думите на "полицая", с когото говорили по телефона и отишли в полицейското управление в Монтана. Там разбрали, че няма акция и са измамени.

По случая е образувано досъдебно производство, измамниците се издирват.

След серия подобни измами в началото на този година полицията в Монтана напечата и разпространи в региона чрез кметове в селата и районни полицейски инспектори в градовете листовки с указания как възрастните хора да се пазят от телефонни измамници.

В листовките пишеше, че не бива в никакъв случай да се дават пари на непознати, нито да се оставят на различни места пред домовете, без преди това да се провери в полицията дали наистина има такъв случай.

Въпреки взетите от полицията мерки, телефонните измами в региона не спират. Последната от тях бе преди два дни, когато възрастна жена от Лом даде 2900 лева на измамници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Посах го вече 100 пъти, но ще се повторя:Намелете ги вече тези пенсии, с високите пенсии не храните пенсионерите. Те и сега твърдят, че са ниски, но реално с тях на финала се хранят ***. Тоест с високи пенсии се хранят не пенсионерите а ***.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имайте предвид, че страхът и насилието в нашето общество, принуждават хората с по слаба психика да не разсъждават. Тези хора са стари, страх ги е от полиция, от обирджии от всичко. Лесно е да кажеш, ами те са си ***...
11
3
 
7
 
! Отговори
ХОЙ преди 7 години
Заради тези бабички и старчета умници които са към 2 милиона патиме останалите. Толкова са умни горкичките че всеки път на избори ни садят на пачи яйца. Толкова ли са *** че не са се сетили че ги работят? Защо не е дошъл полицай да вземе парите ами са ги оставили на място където да не видят кой ги взима. Ех простотио простотио защо не ходиш по гората ами си дошло при ***?
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами тъппи са си наште баби и дядовци, необразовани са......свикнали да дават под масата цял живот за това и онова......що не върви тоя номер при германските баби?...и не ми излизайте с тоя номер беднотия, лош живот, алабала, като гледам какви пари се хвърлят през терасите от "бедните" пенсионери, представям си ако бяха богати....
9
0
 
1
 
! Отговори
Kv. FuckULTETO преди 7 години
Oh, elektronnata stranica na obstinata i oblastta blagoevgrad....:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)oh, kef...:-):-):-):-):-)Otkade gi izrovihte tea faraoni, boliari, feodali s juridichesko bulgarsko obrazuvanie v blagodvgrad weee?!:-):-):-):-):-):-):-)
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицаите винаги се държат нагло, нахакано и самоуверено. Е, как да кажеш на един полицай- "представи се кой си! ",после ще изкарат си се съпротивявал на длъжностно лице. Е това са резултатите.
7
4
 
4
 
! Отговори
Карлуково Нюз преди 7 години
Вече започвам да се замислям дали журналистите не са комбина с измамниците. Всеки ден по 2-3 статии за измамени - ми това си е призив за *** и пульо да се захващат с този бизнес. Даже аз започвам да се замислям, дали да не опукам някоя баба...
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората са възпитани в комунизма и са ***. Това е.Вече толкова се изписа и исговори за тези измами, а тея продължават да дават.А вече, че закона не струва е друга тема. Толкова ли не можаха да ги хванат тези?Измамниците са психолози и от първите ти думи по телефона вече знаят що за човек си и се започва.
5
0
 
9
 
! Отговори
Веско преди 7 години
*** глупаците майна..
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдете разумни! Недоверието е здравословно!Недоверието е здравословно, дори и да става дума за полиция, пожарна, лекари, политици!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали-дали, аз като нямам не ми звънят, а ако се случи, първо ще направя проверка. На пенсионери на банките да забранят да дават пари, само в присъствие на роднина, а ако теглят от банкомат най много 50 лв на ден да им е лимита.
2
8
 
12
 
! Отговори
jhh преди 7 години
Сега пак ще пишете колко били глупави и т.н. Погледнете го от другата страна - хората тръгват с идеята, че помагат на полицията и макар наивни и неразбиращи реалната ситуация, все пак го правят, за да подкрепят държавата.Кой е виновен в случая - хората, които тръгват с добро намерение или държавата, която не прави нищо за разбиване на схемата?
1
3
 
8
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Това какво подсказва! Че българските пенсионери са ***.