С пистолети, с шапки... мъже нахлуха в дома на Стоян Александров

Нападателите обаче се натъкнали на сина му, който ги гонил из къщата
Обновена: 16 сеп 2016 15:15 | 16 сеп 2016 15:15,
70
С пистолети, с шапки... мъже нахлуха в дома на Стоян Александров
Снимка: Булфото, архив

Двама въоръжени мъже с бейзболни шапки са нахлули днес сутринта в дома на бившия финансов министър Стоян Александров и са обърнали къщата му наопаки, докато търсели документи, съобщи "24 часа".

Разследваният от няколко дни за лихварство ексбанкер не е бил по това време в къщата си в Горна Баня.

Нападателите обаче се натъкнали на сина му, който безуспешно ги преследвал дори и по улицата.

Инцидентът, за който е уведомена и полицията, е станал тази сутрин. Около 9 часа Стоян Александров напуснал къщата, като отишъл на лекции в УНСС. В това време в дома им останал 24-годишният му син Петър.

Младежът бил с лаптопа в ръце на леглото в стаята си. Той вече бил буден, когато около 9:15 часа започнал да чува шумове от различни стаи, включително и от близката баня. Момчето обаче решило, че това е баща му, който още не е излязъл, и продължил да работи на компютъра си. В един момент обаче вратата на стаята му рязко се отворила и вътре нахлул мъж, въоръжен с пистолет, който бил с бейзболна шапка, нахлупена ниско над очите му.

"Не е той!" – извикал непознатият на съучастника си, който в същото време бил в съседната стая, и в следващия момент хукнал да бяга навън. Петър ги последвал през цялата къща, на двора и дори на улицата, но не успял да ги настигне.

Около 9:25 часа той се обадил на баща си, за да му съобщи за инцидента. Малко по-късно на място пристигнала и полиция, за да извърши оглед на местопрестъплението.

Според Петър и Стоян Александрови външната врата на къщата, както и още една в двора са били заключени при нахлуването на двамата въоръжени мъже. Те обаче са успели да проникнат в дома им, без да ги разбиват.

Източниците твърдят, че със сигурност неизвестните нападатели не са имали за цел обир на къщата, защото не са взели пари и ценности, които са били оставени на различни открити места в жилището. Те са отваряли гардероби, чекмеджета и са изхвърляли вещите оттам, като очевидно са търсели нещо друго. Според семейството – документи.

Не е изключено акцията в дома на Стоян Александров да е свързана с обвинението за лихварство, което прокуратурата повдигна срещу него. Това стана, след като преди дни хора, взели заеми от него, се оплакаха от некоректност.

Самият Александров пък заяви в интервю, че разполага с финансови средства заради високите длъжности, които е заемал през годините и това е станало причина да дава заеми срещу лихва, но върху всички суми са платени данъци, за което знаели и в НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
7
 
! Отговори
Do 37 преди 7 години
До АнонименХаха, ти сега Ст.Александров ли ще изкараш виновен за ситуацията???А, какви са тези, които изпращат хора с качулки и оръжие у тях? Или тези са невинните, нещастни бедни хора...които са взели милиони от него и сега не искат да си ги върнат?
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В най скоро време родата му на този облещеният ще му ходи бавно и ще му хапва благото жито. Лакомо ду.е казват старите хора кръв се.е!
25
2
 
9
 
! Отговори
9689 преди 7 години
Постановка-слаба работа,на менгемето всичко ще си каже....
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите от където дошли там отишли. Преди той е крал, сега от него ще ги измъкнат.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един са такива комунистическите ***. И тор не става от тях-престъпна пaсмина.
22
3
 
27
 
! Отговори
asd преди 7 години
Една колежка рева след защитата на дипломна работа и ходи до аптеката за успокоителни. Този е типичен пример брутален човек, стигнал високи постове.
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В заводите машините отдавна са демонтирани и пратени за скрап, ядрени реактори бяха затворени, родните поля бяха разпарчетосани в реални граници, за да спънат тракторите и комбайните, столовете се закриха, за да могат работниците в торбички да си носят хляб и сирене и да ядат където и каквото им падне. А безработицата е ужасяваща и изпрати хората на улицата или на гурбет. И като резултат от демократичните промени България се озова на последно място по всичко. Но по айдуци е 1.
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо, вече знаят в колко излиза, следващия път ще си го хванат
19
3
 
20
 
! Отговори
Smile преди 7 години
Като финансист може би става нещо от него, но определено като човек е пълен *** .Имам наблюдения
18
3
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Никога не е...късно да станеш за...резил;справка Стоян Александров.Малката секира.Кой ли друг подобен...финансист е на път да се...издъни.Те се...самозабравиха,защото поверваха,че демокрацията е създадена само да се *** и краде...законно,или незаконно;все...тая.
17
2
 
20
 
! Отговори
до художника преди 7 години
Не е точно така. Стана ясно, че е давал заемите като физическо лица на физически лица. Има вратички в закона и той ги знае. В няколко закона при това. Декларирал е тези допълнителни доходи и си е платил данъците. Едва ли могат да го пипнат. Като финансист е добър, сигурно си е опекъл работата. Поуката тук е да се поправят така законите, че това да не се допуска оттук нататък. Да се затворят тези вратички. Но не вярвам да се направи, за съжаление.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, тва децата на лейтенант Шмид нямат край бе.
15
2
 
26
 
! Отговори
Даааааа преди 7 години
Високи длъжности ли си взимал или в УНСС е само легенда, че на семестър не падаш под 10-11 хиляди лева рушвети изедник смешен!!!
14
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Чиста инсценировка-така като изчезнат документи е само в негова полза.А и вратите били заключени ама те ги отворили без да ги разбиват..дрън-дрън та пляс.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааа, подгониха и "малката секира".
12
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е възможно физическо лице да извършва банкова дейност без да има лиценз.Любопитен съм в Германия дали подобно нещо е допустимо?
11
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този ще ми преподава на студенти и ще им изяснява икономиката и нейните закони и процеси!!!!!!!!
10
3
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тоз на времето мислех че е честен...финансист,а той се оказа честен...бандит.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искал е да си самооткрадне документите за лихварство :)
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В затвора-престъпен лихвар!!!