Поредна невинна жертва на пътя, жена загина на зебра

Шофьор на автобус я уби на кръстовище в Пловдив
Обновена: 19 окт 2016 18:41 | 19 окт 2016 18:31,
33
Поредна невинна жертва на пътя, жена загина на зебра
Снимка: Dnes.bg

Автобус на градския транспорт в Пловдив уби жена на пешеходна пътека. Инцидентът стана на кръстовище между ул. “Стефан Стамболов” и бул. “Никола Вапцаров”.

В момента на мястото са екипи на полицията и следователи, които уточняват причините за трагичния инцидент. На мястото са се събрали десетки хора, които също искат да разберат какво е станало.

Трупът на загиналата е под рейса.

Гледката е толкова ужасяваща, че е поставена стълба, покрита с платно, за да не се виждат останките на жената.

Според първоначалната информация жената е била блъсната на пешеходна пътека от извършващ ляв завой автобус на градския транспорт.

При удара пешеходката, чиято самоличност се установява, е загинала на място. Местопроизшествието е запазено.

Дежурна оперативна група извършва оглед за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до която тежкото произшествие.

Пътни полицаи подпомагат преминаването на превозни средства в района на катастрофата, движението е затруднено.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
читател преди 7 години
По новите правила - пешеходната пътека не е защита за пешеходеца.По-скоро обратното.Но за казаните за ракия има протестиращи, а за закони които опровдават убийци - няма.Когато един народ не знае какво му трябва и какво да иска и отстоява, той заслужава състоянието си.Който е разбрал това , отдавна е в страни където на пешеходна пътека не загиват хора.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че е от значение , но така както е спрял автобуса как се разбра че е правил завой ?Може би ако тя е пресичала на червено - ИМА светофар - а шофьорът е бързал да мине и
22
3
 
3
 
! Отговори
до кака Сия преди 7 години
Ами вземи, че им позвъни на тези приятелки. Или ти е свършил ваучерът? Или минутите към богоизбраните доставчици?!
21
4
 
1
 
! Отговори
ЯВОР преди 7 години
До ПИПИ Ами-да, ще говорят, щом не могат да се видят с близки и приятели- по цял ден риндосват тъпите пловдивски улици!
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е в ненаказуемостта - правят си нарушения всякакви, а КАТ нищо не прави - няма го, не работи. Ако КАТ работеше, шофьора на автобуса нямаше да блее кой знае къде и блъснатите на пешеходна пътека хора щяха да са десетки или стотици пъти по-малко. За такова блъскане на пешеходна пътека, трябва шофьора за много години да гледа света през решетките, но в България това не става. Колкото до безумните предложения по-долу: пешеходците да чакат докато падне Луната, за да пресечат, може да си ги
19
2
 
19
 
! Отговори
ПИПИ преди 7 години
1)МАСА ШОФЬОРИ В ТОЯ ГРАД РАБОТЯТ ПО 12 ЧАСА.2)ГРАДЪТ Е В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ - 30% ОТ УЛИЦИТЕ СА В РЕМОНТ.3)МНОГО ОТ ВОДАЧИТЕ В ГР. ТРАНСПОРТ ПРОВЕЖДАТ ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ- ДОРИ, КОГАТО ЗАВИВАТ НА СВЕТОФАР. АЛООО, КМЕТА!ОПРАВИ НЕЩАТА!!!
18
1
 
13
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Преди години имах апартамент ей там отзад, в 5 етажния блок, който се вижда вляво на снимката. 17-ката няма как да е правила ляв завой, защото върви направо по Вапцаров. Другото е, че при завой рейса се движи толкова бавно, че няма как да убие човек, освен, ако не е взимал завоя със 100, а то не може :))) За мен е карал бързо и е искал да мине преди да му светне червеното, а жената не знам какво е гледала
17
0
 
13
 
! Отговори
СИЯ преди 7 години
Пътни полицаи подпомагат преминаването на превозни средства в района на катастрофата- ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНОТО? КОЛКО СА НА МЯСТО ОХРАНЕНИТЕ ПАЗИТЕЛИ.ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗА КОЯ Е ЖЕНАТА - МЛАДА, СТАРА, СЛЯПА???ИМАМ 4 ПРИЯТЕЛКИ В РЕГИОНА- ТРЕВОЖА СЕ ВЕЧЕ.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако знаеш, че наистина носиш наказатрлна отговорност ще е по друг начин. Както каза някой по долу - в Англия доближиш ли се до пешеходна пътека, колите спират. Не е нужно дори да стъпиш.
15
4
 
12
 
! Отговори
художника преди 7 години
До ЗапознатТи дори не знаеш законите на физиката и пишеш глупости.Представи си, че вдигнеш с кран този автобус и му намажеш гумите с боя. После го пускаш и пак го вдигаш. Тогава ще разбереш, че 10 тона желязо се крепят на четири правоъгълника с размера на ширината на гумите. Никаква спирачка не може да закове на място 10 тона желязо. А дано си ме разбрал и повече не пиши ГЛУПОСТИ!!!
14
3
 
24
 
! Отговори
Емил Николаев преди 7 години
Пешеходецът има пълно и неоспоримо предимство на пешеходната пътека,дори и когато е на ръба на тротоара. Това че някой е премазал на пешеходна пътека човек или животно,говори че водача на автомобила не кара внимателно и не спазва правилата за движение.Още говори и това че е карал с несъобразена скорост,щом не е успял да предотврати катастрофата....А проблема с културата на такива водачи е друга тема...
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шофьорите спазват график и са малко, които зачитат пешеходците.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този зад волана и той е човек и не знаеш какво е моментното му състояние. Един познат, с предостатъчно опит с колата, детето му бе се разболяло сериозно. От тревоги така се объркал, че вместо да отиде в автосервиз, се озовал на гарата, която е точно в противоположния край на града. Може би мисълта за предстоящото ходене по болници подсъзнателно го е отнесла там, но факт.
11
19
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
аз съм заклет пешеходец, кола ползвам два пъти в месеца, и съм изцяло за премахване на тая тъпотия "предимство на пешеходеца", измислица на западните толeрасти дето все "защитават" някого. ако ти е мил живота, пресичаш когато няма коли, или когато са толкова нагъсто че са спрели. ама няма "така ли трябва да бъде", да така трябва да бъде, и като измрете тия дето вярвате в предимството, така и ще стане.
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Англия е много трудно да пресечеш ако не си на пешеходна пътека - никой не намалява и се създава конфликтна ситуация, ако принудиш МПС да спре. Но доближи ли се пешеходец на 30-40 см от пешеходната пътека всичко спира безусловно. Няма бибиткане, няма форсиране и мръдване нагло напреде с колата. Страхотно е усещането да се чувстваш защитен когато си на правилното място. Има ли блъснат на пешеходна пътека-панделата е 100%. Все едно, че са те барнали да караш друсан.
9
6
 
30
 
! Отговори
ЦЕРБЕРА преди 7 години
АЗ СЪМ ПРОФЕСИОНАЛЕН ШОФЬОР И МНОГО ЛЕТА РАБОТЯ КАТО ЛИЧЕН ШОФЬОР! МНОГО ПЕШЕХОДЦИ ПРЕСИЧАТ НЕПРАВИЛНО -ВИЖДАЛ СЪМ ХОРА БЯГАЙКИ ДА ИЗКАЧАТ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ИЗНЕВИДЕЛИЦА!ВИЖДАЛ СЪМ ИЗНЕРВЕНИ ХОРА ЗАСТАВАЙКИ С ЛИЧНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ ЗАД ВОЛАНА!И ПЕШЕХОДЦИ И ШОФЬОРИ ТРЯБВА ДА ВНИМАВАТ!ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е БЕЗЦЕННЕН!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този "булевард" "Никола Вапцаров" в западната си част е една голяма предпоставка за непрестанни ПТП-та. Извършването на какъвто и да е ляв завой, но и пресичането му без предимство, където няма, а и където има светофари е почти невъзможно. Не знам за толкова години как не се измисли адекватен начин за обезопасявнето му.
7
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИНОВНИ СА Селенжърите които измислиха че пешеходната пътека е с предимство без да се оглеждаш и ослушваш. Въпреки че пресичат на пешеходна пътека пешеходците са длъжни да погледнат на ляво и ако автомобила прибилижаващ се към пешеходната е далече да пресекът до средата където да се огледат надясно и ако няма автомобил да пресекът. Много от селенжърите си мислят че автомобила който се движи с 40 км в час ще закове като магаре на мост. Не няма да закове защото му трябват поне 3 метра да спре.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕРБЕРА
5
3
 
17
 
! Отговори
Гнусар преди 7 години
Според последните промени пешеходците нямат предимство на зебра, но пък може да бъдат глобени, ако пресичат на друго място.