Разкриха арена за боеве с питбули - закопчаха двама

Животните са обезобразени и живеят завързани на метални вериги
29 окт 2016 17:27,
16

Снимка: Dnes.bg

Полицаи от Криминална полиция разкриха незаконна арена за боеве с кучета в Пловдив. От фабрика в индустриалната зона на града бяха спасени над 40 питбула, предаде кореспондентът на Dnes.bg.

Откритите животни са на различна възраст, като по някои от тях се забелязват сериозни наранявания.

Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. На територията на фабриката е открита и ветеринарна лечебница, където е оказвана помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

Кучешките двубои се провеждали вътре в самата фабрика. Преди питбулите са се биели в циментов басейн, който след една от жалбите е бил заровен, а вътре в самата сграда е изграден тепих.
 
В едно от помещенията има изграден специален тренажор, където кучетата очевидно са били обучавани. Входът за боевете е бил 20 лева, като вътре се влизало само след препоръка от приятел.

Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, а залозите по време на битките достигали 10 хиляди евро.

В ареста за 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син.

Следобед кучетата бяха иззети и настанени в приют. Животните са частично обезобразени и живеят завързани на дебели метални вериги върху бетонови площадки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затвор за всички ********* организирали тези боеве!!! Не да ги пуснат на втория час от задържането им! Това не са хора!! Това са ***!! Такива са и тези които посещават такива места! --------------------Е как да ги пуснат, като НЕ са ги хванали :) Задържали са само двама и то нито по време на кучешки боеве, нито про времето на извършване на престъпление. Най-вероятно вече са на свобода.
12
0
 
2
 
! Отговори
Прасета в униформи преди 7 години
ЗАЩО не са ударили арената по време на работа ? ЗАЩО ? На всичкото отгоре въпросната арена Е РАЗКРИТА ОТ ГРАЖДАНИ подали сигнали, а не от корумпираните прасета в униформи с 20 заплати.Сега ще са едни циркове, то не било арена за бой между кучета, а дворче за разходка на кокошки. Ченгетата отговорни за провалената акция да си събират парцалите и да ходят да пасат оФцете на село.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меки са законите за насилниците.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затвор за всички ********* организирали тези боеве!!! Не да ги пуснат на втория час от задържането им! Това не са хора!! Това са ***!! Такива са и тези които посещават такива места!
9
0
 
33
 
! Отговори
!! преди 7 години
Пълен списък на плащалите да гледат боевевте, пълен списък на всички чиновници от Общини, МВР, които са ПОКРИВАЛИ, кучетата- УМЪРТВЯВАНЕ, синът и бащата да работят тежък физически труд, ане да лежат в затвора на наш гръб!ПЪЛНИ РАЗКРИТИЯ, защото от такива теглим и ни се МОТАТ из паркове и градини изоставени кучета. Незабавно закон за ЗООПОЛИЦИЯ, всеки имащ куче- с чип и в новородените с име, тел, адрес на собств.Всички грижи, разходи при изоставяне, умъртвяване са за сметка на собств.!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До крайЕвро-атлантически ценности. Непознати при пропадналия социализъм. ---------------------------Алоо, в евразийска Русия боевете с кучета, мечки и каквито се сетиш животни СА ЗАКОННИ И МАСОВА ПРАКТИКА. Айде чиба с тези опорни точки
7
0
 
38
 
! Отговори
Смешници преди 7 години
ЗАЩО не ударихте боевете когато се провеждат ? Некадърни и корумпирани милиционери. АКо не са били сигналите подадени от граждани и това нямаше да направят.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ужас!
5
2
 
36
 
! Отговори
Покажете животните преди 7 години
, на какво приличат, защото хората гледат празната арена, някои са виждали обезобразени при боеве животни, други само са чували. Покажете при какви условия са живели, а са "изкарвали" на собствениците си хиляди - арената е върха на айсберга, къде е икономическа полиция... Питбулите са много добри животни, при добро възпитание са отлични служебни кучета и много верни приятели.
4
13
 
19
 
! Отговори
край преди 7 години
Евро-атлантически ценности. Непознати при пропадналия социализъм.
3
3
 
27
 
! Отговори
кво стана преди 7 години
а бе тоя крадливия кмет на Пловдив арестуваха ли го
2
1
 
39
 
! Отговори
един месец преди 7 години
да водят живота на тези животинки, които са унищожени не само физически!!! Мизерници!!!!!!
1
0
 
57
 
! Отговори
Gadka62 преди 7 години
Поредна *** заслужават да ги пуснат при тези кучета