Затвориха два нелегални цеха за найлонови торбички

Преработвали пластмаса без необходимите разрешителни
Обновена: 8 ное 2016 07:04 | 7 ное 2016 22:00,
15
Затвориха два нелегални цеха за найлонови торбички
Снимка: Архив, Reuters

Екоинспекцията във Враца затвори два нелегални цеха за производство на найлонови торбички в село Попица. Местни жители забелязали, че от частни постройки излиза дим с остра миризма на химикали и че се вдига много шум от машините вътре и подали сигнал.

При проверката в едното помещение са открити 1500 килограма найлонови отпадъци.

В него се извършвала преработка на изхвърлени на боклука пластмаса и полиетиленови торбички, но без необходимите документи и разрешителни. Помещението било оборудвано с 2 мелници, сепарираща вана, винтова преса, линия за щрангово гранулиране, циклон и смесител, пише "Монитор".

Вторият цех се помещавал в пристройка от метална конструкция, оборудвана с абсолютно същите машини.
Открити са около 500 килограма бали от отпадъчни полиетиленови торбички и чували, подготвени за преработка и около 400 кг млянка.

Дейността на двата цеха е прекратена веднага, а на собствениците им са съставени актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еее съседа толкова се е вманиачил да си рециклира че си купил машинка. За лична употреба, какво толкова?
12
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
тъпите северозападнали спенсове са наклеветили некой човечец да му затръкат бизнесо, сега ще се приберат и ще напалят печката с вчерашния вестник, стари пантофи и парцали с машинно масло и ще им замирише на рози и ще дойде васил коларов да им раздаде коледни надбавки.
11
0
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
преди 15-тина години комшията ми работеше в цех за производство на пластмасови дреболии , даже не беше за рециклиране , а се използваха "чисти" гранули. Та беше се свил до 50-тина кила , и скоро след това замина за чужбина - 2 години по късно не можах да го позная , изправил се , качил килограми , направо се беше подмладил.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само, че Западът си праща *** в България за рециклиране, ами и еврофондове се отпускат по това направление! Това е една голяма мафия, а обикновените работници работят за стотинки, командвани от некадърни ръководители!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямате си на идея,конкуренцията в този бизнес колко е голяма.Всички от бранша се знаят,в цялата държава.Държавните предприятия в този бранш бяха приватизирани за стотинки от бившите директори и началници,и типично по комунистически не допускат никой в бизнеса.Причиняват си пожари един на друг. Отпадъчният материал се кара от западните държави безплатно,само и само да се оттърват от ***,и нашите ,,Бизнесмени'' правят пари от евтината работна ръка на малцинствата,които не знаят за токсините
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам колко е хигиенично да се преработват всякакви пластмасови отпадъци, въпреки термичната обработка, особено в селски цех. Има разлика ако е германски преработвателен завод и нашенски селски цех. Това са невероятни токсини и не е шега работа, че да се прави в селски нелегален цех. Но, карай да върви. У нас на кой му пука.
7
4
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Може да е сериозно. Аз не бих искал съседа ми да рециклира пластмаса без да спазва каквито и да е било норми, ако някой твой съсед започне да го прави друга песен ще запееш.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазете се!Полицай-социоложката работи - бори се с организираната престъпност!!
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще спрат нелегалния износ за Русия?
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност не са гласували за ГЕРБ (Цецка) и хоп
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така работи нашата Партия! Плащай или те затварямеЗапечатано с целувка. От Герб!
2
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, какви престъпници, какво чудо. Направо са разклатили устоите на държавата. Полицаите сигурно са страшно горди, че са предотвратили ескалирането на престъпната група в цех за производство на бидони.
1
9
 
14
 
! Отговори
grudi преди 7 години
приветствам всеки гаражен производител !!!