Да летят злато и пари: 2250 лева за ало апаши

Възрастна ямболийка стана жертва на измамници
1 мар 2017 12:30,
2
Да летят злато и пари: 2250 лева за ало апаши
Снимка: Dnes.bg

Възрастна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 2 250 лева и златни накити, съобщиха от МВР - Ямбол.

Вчера, около 15:30 часа, възрастна жителка на областния град била въведена в заблуждение по познатата схема "съдействие при задържане на телефонни измамници".

На домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се е представил за служител на полицията. Той я уговорил да помогне за залавянето на измамници, действащи в момента, като даде наличните си средства и ценности.

Потърпевшата сложила 2 250 лева, златно синджирче, пръстен и чифт обеци в найлонов плик и го оставила до входната врата на имота си. По-късно разбрала, че е измамена и се обърнала за помощ към полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново призовават гражданите в никакъв случай да не изпълняват указания, в които се искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането. Да не се доверяват и не предоставят лични данни на непознати.

При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, да опитат да се свържат с близките си и да потърсят информация и помощ, като се обърнат към местното Районно управление на МВР или сигнализират на тел.112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ямболтелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
FAKE news преди 7 години
Глупости пак!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щетите от ало апаши са незначителни в сравнение с щетите от мешерето!