Пиян катаджия блъсна и уби жена в Русе

След инцидента шофьорът избягал и отказвал да даде проба
10 мар 2017 16:29,
37
Пиян катаджия блъсна и уби жена в Русе
Снимка: Reuters, архив

Властите в Русе арестуваха служител на "Пътна полиция", който бил привлечен в качеството си на обвиняем за това, че на 20 февруари, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смъртта на 33-годишна жена на бул. "България" в Русе.

Още по темата
Припомняме ви, че на 20 февруари около 23:40 часа 36-годишен мъж блъснал внезапно младата жена, в резултат на което тя е починала.

След инцидента шофьорът е избягал, напуснал е пътя, след което се е блъснал в мантинелата, преобръщайки се надясно в разделителната ивица.

Въпреки че успял да излезе от автомобила без наранявания, катаджията не е уведомил Спешна помощ и органите на МВР за случилото се, а започнал да укрива лични вещи, след което се върнал в катастрофиралия автомобил, имитирайки че има нужда от помощ.

Водачът на превозното средство е отказал и да даде алкохолна проба.

Прокуратурата е открила свидетели, които са очевидци на употребата на алкохол от арестувания полицай.

Поведението на служителя на "Пътна полиция" разкрива пълно несъобразяване с установения правов ред и норми на поведение, смятат от прокуратурата.

Събраните доказателства сочат, че обвиняемият е управлявал превозното средство под влияние на алкохол, не е предприел каквито и да е действия за спиране на автомобила и за оказване на помощ на пострадалата и дори се е опитал да избяга.

Събраните досега доказателства по делото сочат, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление и да се укрие.

Доказателства по случая разкриват също и, че обвиняемият е организирал заминаването си в чужбина, където да работи, информира "24 часа".

Прокуратурата счита, че са налице всички законови предпоставки за задържане. Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 6 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
39
 
! Отговори
V. Helsing преди 7 години
Кой каквото ще да ви мисли, аз миналата година се махнах и нямам никакво намерение да се връщам, освен 1-2 пъти в годината на екскурзия. Прочетете внимателно статията и вижте какъв абсурд е това! Не, благодаря, животът е само един, не мисля да ставам курбан на такива сво.лачи.
8
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е Атила да напише мнението си за полицайте??? Щото го подкрепям напълно!
7
0
 
71
 
! Отговори
G преди 7 години
От 2-6 години за убиство след употреба на алкохол, шофиране в нетрезво състояние, бягство, лъжесвидетелстване.Признава се за виновен -2г - 30%Ббжалва на втора инстанция и се отказва от показанията си.Лекар с медецински причини и домашен арест.Бягство!!!Съболезнования за близките на жената.
6
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия на трезво берат рушвети, на пияно мачкат хора. Убави ора са... Затова народа ги "обича".
5
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родната милиция ни пази. Ще му се размине, гарван гарвану око не вади.
4
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това само в БГ може да се случи!
3
0
 
56
 
! Отговори
А дано преди 7 години
До Чувал Едва ли, ще си му дадат 20-те заплатки и ще го пенсионират по живо, по здраво. После ще работи като охранител някъде и те така...
2
1
 
57
 
! Отговори
Чувал преди 7 години
съм,че в панделата най-много се радват на полицаи.
1
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЯ ТАЯ ПИЯНА *** АКО СТАВАШЕ ЗА НЕЩО, НЯМАШЕ ДА Е В СИСТЕМАТА НА МВР. СЪБРАНИ СА ВСИЧКИТЕ ***, НЕУДАЧНИЦИ, ПСИХОПАТИ И КОМПЛЕКСАРИ.