А ти заключи ли колата? Нов трик "опразва" автомобилите...

Крадците следват нова мода, атакуват по паркинги пред магазини
Обновена: 15 апр 2017 10:39 | 15 апр 2017 10:12,
47
А ти заключи ли колата? Нов трик "опразва" автомобилите...
Кадър: Нова телевизия

Бандити крадат пари и вещи от колите с нов трик - заглушават централното заключване на автомобилите. Така колата ни остава отключена, въпреки че сме направили всичко, за да я заключим.

Новата мода в опразването на автомобилите става на паркингите пред големите вериги магазини или пред училища и детски градини. Там човек слиза набързо и оставя в автомобила чанта, компютър или друга примамлива за крадците вещ.

Когато излизат от колата, шофьорите я заключват с дистанционно и точно тук влиза нововъведенинето в кражбите. Бандитите са наблизо и заглушават дистанционното така, че колата реално остава отключена. Хората дори и не разбират това. 

"Заключих колата си, влязох да пазарувам и после се прибрах. Когато стигнах вкъщи, видях, че компютърът ми, който беше в багажника, го няма. Изненадах се, защото автомобилът не беше разбит", разказва потърпевш пред “Нова телевизия“.

Полицията е категорична, че става дума за нов вид измама.

"Зачестяват тези случаи в големите търговски вериги. Случаите се делят на два вида – първо - човек, който е следен, след като е изтеглил пари от банковата си сметка и второ - на случаен принцип чрез претърсване на автомобила”, коментира Здравко Дерелиев от Асоциацията на фирмите за търговска игурност и охрана.

Обикновено човекът, който извършва кражбата, стои на неголямо разстояние от автомобила или паркинга, където са набелязани мишените, заглушава сигнала посредством устройство, наречено тапа, или дистанционно, дигащо ролетна щора.

Натискането става преди водачът да е натиснал неговия бутон, за да се дублира честота на заключването му.

Дистанцията е около 10-15 метра от автомобила, обясниха още от МВР и допълниха, че заглушаващите устройства се продавали законно в интернет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моята кола е с шофьор който почти през цялото време е в колата. Няма как да ми я откраднат.
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моята кола е с аларма правена от мен. Също и централното е модифицирано с инфрачервени лъчи. Няма начин да го заглушат, защото трябва пряка видимост. Освен това е с двойно модулиран сигнал, който няма как да сканираш.
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмите в България които печелят държавните поръчки строят магистрали и пътища 4 пъти по-скъпо от Норвегия, но Брюксел удобно си затваря очите!
16
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 12-Анонимен.Защото ГЕРБ не крадат, ГЕРБ ни стоят магистрали и мислят за България, а само социалистие крадат!
15
9
 
14
 
! Отговори
До 12-Анонимен. преди 7 години
Защото твоите ,,социалисти не крадоха и не крадат с милиони и милиарди.Гергов,Гущеров,Златев, Добрев,Арабаджиев,Цеко Минев,Манджуков,Василев,Банев,Божков,Ганчев ,Овчаров и т.н. какви са бе ,другарю.Демокрацията му била виновна. Това са големите крадци.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАт да ни оттърве от терористичния шум на донорчетата с мотоциклети. Ние колите сами си пазим така и така.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен често ми се е случва, само че аз се ослушвам и веднага разбирам. На няколко пъти в Борисовата градина ми заглушават заключването, вероятно смятат,че децата ме разконцентрират, пробвам един/два/три пъти и след като се огледам хубаво, на четвъртия път сработва. Веднъж до един пазар някои се гавреше с мен, след като се връщах с десетина торбички, ми трябваха 5 минути да си отворя колата, хубаво се беше скрил и не успях да го видя.Правилото е никога да не се оставят ценнсти в колата.
12
6
 
15
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Тези вместо да крадат вещи от които едва ли изкарват кой знае колко пари, защо не започнат някоя добра високоплатена работа? България е развита евроатлантическа страна членка на ЕС и НАТО, много по изгодно е да работиш на висока заплата в развита евраоталнтичевка страна членка на ЕС и НАТО отколкото да крадеш по паркингите!
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е при деморакцията да има крадци и измамници.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е добре де, не се ли чува централното когато заключва? Аз колкото коли съм имал все се чувало, било щракване или промъркване. И по навик винаги се ослушвам. Не натискам просто едно копче. Нарича се обратна връзка. Сега, друг е въпроса ако ти копират кода на ключа с лаптоп когато отключваш и след това го излъчат.
9
1
 
22
 
! Отговори
До Иван, н. 4 преди 7 години
Има го от повече години. Просто сега някой е решил да напише сензационната мега новина. А полицията, че регистрира само... Едни регистратори са. Цяла кола ми отмъкнаха. Регистрираха. Полсе ходих като гламав да пиша обяснения, че едвали не аз съм си я откраднал. И толкова. И аз се регистрирах там през седмица. После вдигнаха рамене и казаха, че я няма. Каква изненада - взе едно не знам, че я няма.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7 - прав си - аз на моята съм сложил верига и катинар.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди вече повече от година по незнайна причина централното заключване ми беше блокирало и се наложи да използвам нестандартни методи за да вляза в колата си.Тогава се зарекох,че го махам и така и направих...Сега използвам нормалния механичен начин с ключа и ключалките.Разбрах,че мързеливата електроника която ползваме в даден момент може да ни изиграе лоша шега а и е уязвима от страна крадците.Не ме мързи да си отключвам и заключвам всяка врата и дертове нямам!
6
1
 
11
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Благодаря за инфото!
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милиционерите правят това, в което са най-добеи - регистрират и пишат статии в медиите.
4
2
 
21
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Трика е от 7-8 години поне, така изгорях с важни документи, фирмени и лични пред доста време. От полицията само регистрират случилото се и казват оправяй се. Знаеха го още тогава и ми казаха че се случва много често и нища не могат да направят, просто си проверявам вратата ръчно след като съм я заключил с дисанционното.
3
1
 
8
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
До 2, къде ги продават и как точно се казва?
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това сигурно ще продължи, колкото време продължават вече и телефонните измами. Така е у нас. Да си измамник е много доходоносно, че даже и защита имаш. Каквото управлението, такъв и народът.... пълна анархия.
1
3
 
31
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
И какво ще направи родната полиция , за да спре измамниците с новия "трик", че не стана ясно от статията?Или само ще констатираме пак?