При втора проверка: Пак менте алкохол в склад в Перущица

Март били открити 9600 л етилов алкохол без документи
16 юни 2017 22:15, Анисия Иванова
3
При втора проверка: Пак менте алкохол в склад в Перущица
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха нелегален алкохол при повторна проверка в регистриран обект в района на Перущица. Във вторник при проверка в едно от складовите помещения в данъчния склад служителите откриват 45 л етилов алкохол в пластмасови съдове с различна вместимост с мирис на мастика, ракия и водка, съобщиха от митниците.

Още по темата

Във второто помещение е открит еднотонен пластмасов резервоар, в който се съхранявали 600 литра етилов алкохол. Установено е, че стоките не са били вписани в материалната отчетност на данъчния склад, не са преминали през измервателните уреди, както и не са представени документи, удостоверяващи плащането на дължимия акциз.

В близост до регистрирания данъчен склад собственикът стопанисвал и изоставени производствени помещения, където митническите служители са установили, че се съхраняват 1765 бутилки шампанско, отново без документи за платен акциз.

Стоките са задържани в склада на Митница Пловдив.

Повторната проверка е извършена с цел изясняване на факти и обстоятелства по образувано досъдебно производство преди два месеца, когато в данъчния склад в района на Перущица са открити 9600 л етилов алкохол без документи за платен акциз.


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има огромна разлика между МЕНТЕ и алкохол, който е НЕЛЕГАЛЕН, защото не му е платен акциза. Така, че не правете услуга на винпромите и не пишете, че алкохола е МЕНТЕ!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В друга статия се пишеше за евтини цигари, алкохол и дрехи в БГ, ша съ евтини я, махаш дозатора и пълниш на воля, а на обяд като станеш от запой се чудиш ,кой те е бил, що те цепи главата ,а пък нямаш синини - вах мааму