Поляците, нападнали човек на бензиностанция – отпътували

Те не са задържани, защото нанесената травма била лека
20 юни 2017 14:15,
47
Поляците, нападнали човек на бензиностанция – отпътували
Снимка: архив Булфото

Поляците, ритали служител на бензиностанция в Цар Калоян, са пуснати от ареста и са отпътували за дома си. Спрямо К.В. (25г.) и М.З. (17 г.) не са взети мерки за задържане, тъй като нанесената от тях телесна повреда на 36-годишния А.И. била лека.

Те са направили признания, оставили са и адреси за връзка в Полша. Не било задължително да присъстват на делото, което ще бъде за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от Районна прокуратура в Разград. На него щели да бъдат представлявани от назначените им служебни защитници.

Очаква се бързото производство срещу двамата младежи, които били част от волейболен отбор, да приключи до седмица, казаха още от прокуратурата, съобщи "Труд".

Още по темата

Инцидентът, при който пострада служител на бензиностанция в Цар Калоян е станал в неделя по обед. Тогава автобус с полски граждани, прибиращ се от наш курорт, спрял да зарежда на обекта. Пътниците слезли да се разтъпчат. Един от тях взел оставено там детско колело и тръгнал да го кара.

Майката на момченцето, чието било возилото, искала да прибере велосипеда. Според една от версиите тя опитала да го измъкне от пияния младеж, при което го блъснала, тъй като той не го давал.

От прокуратурата казаха, че изясняват станалото и нямали такива данни към момента. Свидетелските показания били противоречиви, но не пожелаха да коментират, тъй като все още се работи по случая.

Намесил се работникът и станала разправия, при която пияните поляци наритали 36-годишния служител, като един от шутовете счупил носа му. След сигнал на тел. 112 пристигнала полиция и линейка. Пострадалият е оставен за домашно лечение.

От прокуратурата уточниха, че от младежите не са взети кръвни проби за алкохол, защото минало време докато се осигури преводач и нямало как да бъдат подложени на изследвания без да им се обясни какви са правата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Полша,колко ли щеше да заплати на пострадалия,за разбития нос,този волейболен гамен?
15
0
 
12
 
! Отговори
Български гражданин преди 6 години
Искаме сурови присъди!
14
1
 
25
 
! Отговори
Юриста преди 6 години
До колкото мога да съдя от изнесеното е налице състава на поне още едно престъпление-грабеж по чл. 198, ал. 3 от НК. Употребена е сила за да се запази владението върху откраднатата вещ-детско колело, а това е тежко умишлено престъпление. Явно *** от разградската прокуратура са се уплашили че трябва да задържат чужди граждани.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, защо не са им хвърлили полицаите по един бой в ареста? Щото от соц време имаше един много ефективен метод на въздпитание, както казвал ***: "Ъ-ъ, днес не бият, но ноще-е-е-ес..."
12
0
 
8
 
! Отговори
защо преди 6 години
Защото поляците си заминаха, но полицаите остават. За справка делото "Чората". /акция организирана от прокуратурата, но полицаите 12 години са следствени/
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си дадем адреса и се извиним после, може ли да счупим носът на съдията?
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В рамките на 2,3 седмици до сега, само шведи и рояци бият наши сьнародници! Да видим по нататька дали няма да се изредят сомалийци индийци англичани, конкогооанци... и тнт.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам на тия, които са пуснали побойниците, а всъщност - поругатели на българското достойнство, на тях или на децата им, някой да счупи носа, а друг да гr пусне защото увреждането било "ЛЕКО". Само че, благородници, дали знаете, какво може да се крие зад едно "леко" счупване. Опитайте, може и сами да си го причините.Етоq затова не ни уважават. И ни бият поред. Защото сме rъзолизци. Вместо да ги смотаме, та да се мушнат под койките, ние ги галим.
8
0
 
20
 
! Отговори
Max преди 6 години
Е това може да се случи само в България няма такава държава няма такава съдебна система.
7
0
 
20
 
! Отговори
Младши преди 6 години
Поляците по принцип са наши хора,но я нанесете лека травма на някой от тях в Полша,да видим дали ще ви се размине така лесно.
6
1
 
29
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Ако нашенеца беше нанесъл същата травма на поляка щеше да го съдерат, а можеше и да си го отлежи... България НЕ работи за българите! Нито политиците, нито полицията, нито администрацията, нито бизнеса!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гле'й са как тъпите американци са си решили проблема с гаранцията. Едни няколко бинки на депозит веднага и си свободен до делото, а ако нямаш или не плащаш щот си пич и т.н., кисни си в предварителния.Верно, от тъпите филми го знам, ама едва ли ще боли ако и у нас почне да се прилага. Хем се спазва европейския принцип - нарушителят да плаща, иначе обичат да ни надуват ушите за изискванията на некакви си и разни директиви, хем държавата в лицето на всинца ни като данъкоплатци няма да е капо...
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после полицаите искат увеличение на заплатите...Защо не са ги задържали?Защо не са им хвърлили по един бой в ареста?
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майко мила, счупен нос е лека телесна повреда... А какво е тежка? Да го отрежат?Един пиян блъсна момиче в Берлин, още го говорят по новините, пиша го сериозно.Това не може да стане в никоя друга държава.
2
0
 
20
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Мдаа...нема такава държава...А за бързо производство да са чували тия що са там из етажите и си драпат макарите? Да се платят едни яки суми и да си ходят..Това момче не заслужава ли обезщетение?!? Аман от неработеща система в тая държава...
1
0
 
16
 
! Отговори
От лични наблюдения преди 6 години
поляците много сърбат. големи са пияндета