За габровските ало апаши: Жени дадоха 4000 лв., злато, долари

Двете баби били измамени, че съдействат на полицията
14 юли 2017 11:44, Анисия Иванова
5
За габровските ало апаши: Жени дадоха 4000 лв., злато, долари

Две жени от Габрово са дали 4000 лв., злато и долари на ало измамници в един ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Измамите са извършени вчера, а по случаите са започнали досъдебни производства.

Жена на 70 години е била подведена чрез телефонно обаждане, че уж трябва да съдейства на полицията за залавяне на телефонни измамници, като предостави на органите на реда парите си и всичките си ценности. Жената дала 3 хиляди лева, близо 500 долара и 15 грама златни накити.

По същата схема малко по-късно същия ден с 1000 лева била измамена и 66-годишна жена.

Във връзка със зачестилите в региона измами от полицията отново припомниха на гражданите да не се доверяват на съмнителни обаждания и да не дават пари на непознати, тъй като държавните институции не събират пари на ръка чрез телефонни обаждания.

Възрастните хора са предупредени и за опасността да предоставят на непознати телефонните си номера и адресите си.


5
Още по темата: МВРГабровоало измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма спор, с най-високо доверие в България се ползва полицията! И последната хилядарка си дават хората, щом „полицая“ се обади и я поиска. Но и апашите знаят за това доверие, затова се възползват от него. Какво излиза – само престъпниците не се боят от полицията. Задачата става сложна.
3
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 1 година
А уж Габровци били много стиснати...
2
0
 
3
 
! Отговори
Още може преди 1 година
Еее още може, започнаха да намаляват приходите и какви са тези 4000лв. Тези необразовани, завършили 2 клас, осъждани измамници си живеят живота на гърба на изстрадалите доверчиви старци. Тъжна демокрация и безхаберие.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо властта не предприема нищо за унищожението на тази напаст?Акъл ли не им достига или желание,граничещо на съучастие?Толкова ли е сложно във всяка пощенска кутия,особено където има възрастни хора да се пуснат листовки с предупреждение за прииьомите на ало измамниците?