Пипнаха четирима ало измамници в Монтана

За два месеца прибрали около 60 бона и злато от възрастни хора
9 авг 2017 22:05, Анисия Иванова
10
Пипнаха четирима ало измамници в Монтана
Архив: Булфото

Четирима мъже, участвали в телефонни измами в Монтана през януари и февруари т.г., разкриха криминалисти от ОД на МВР в Монтана, съобщиха от полицейската дирекция в града.

Двама мъже на 19 и 21 години от Козлодуй са криминално проявени. Те са участвали в три телефонни измами. На 24 януари т.г. заблудили жена на 67 години от Монтана, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници и взели от нея 6750 евро.

На 6 февруари т.г. по същия начин бил измамен мъж на 77 години, който хвърлил от балкона си 2400 лева. На 8 февруари бил измамен човек на 89 години, който хвърлил от терасата си 950 лева и 30 грама злато.

Другите двама разкрити измамници са криминалнопроявените на 29 и на 25 години от Карлово. На 14 февруари т.г. те заблудили 81-годишна жена от Монтана, че помага за залавяне на телефонни измамници. Първия ден тя хвърлила от балкона си 11 360 лева, а след това оставила още 23 500 лева до кофа за боклук на улица "Варенишка" в Монтана.

Срещу четиримата са образувани досъдебни производства, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

От началото на годината в Монтанско са станали над 60 телефонни измами, в някои от случаите жертвите са дали по 25 000 лева и повече.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Люси преди 1 година
Толкова много пишат, казват и показват по медиите, не се ли научиха тези стари хора, че са измамници? А и тези измамници, като ги хванат връщат ли им паричките на хората? Старите все реват, че нямат пари, пък като им звънне един такъв, суми големи вадят, от къде...? Ама какво ми е чудно, те, старите хора са доверчиви и се хвалят, че имат, а тези нехранимайковци се възползват от наивността и деменцията...! Майка ми също бе потърпевша, но не им мина номера!
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и .......какво следва!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, пипнали, пипнали, кога ще ги пуснат отново за да захлебват пак? Огромната част от минянгорите играят с джандарите. Плащат им, те ги покриват ивдички доволни! Само измамените не.
7
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 1 година
До Ташко

Винаги и всякога се дели с някоя едра риба......
6
0
 
3
 
! Отговори
публична екзекуция преди 1 година
Има опасност случаен невинен да попадне в капана! Повече доказателства ще трябват.
5
0
 
4
 
! Отговори
найсе преди 1 година
Най-после пипнаха няколко! Не са си платили на Бойко пая!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публична екзекуция и да се свършва ...
3
2
 
8
 
! Отговори
Ташко преди 1 година
Някои крадци са и големи егоисти, тези хора не се ли научиха. Че да крадеш спокойно трябва да си плащаш на тиквата
2
1
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
е тнос -яcтpeбе
1
2
 
7
 
! Отговори
Списък в караулка преди 1 година
Пичуи, трябва да се плаща на шкембетата,иначе не става. Който кеси, има спокойни старини. Ако не,го дават по телевизора.