Елена като Виола: Жалба след жалба срещу мъжа й, който я застреля

Не е ясно дали има образувани дела срещу Венцислав или преписките са прекратени
Обновена: 20 авг 2017 10:14 | 20 авг 2017 10:09,
168
Елена като Виола: Жалба след жалба срещу мъжа й, който я застреля
Снимка: "24 часа"

Елена Василева, 42-годишната жена, която бе застреляна от съпруга си Венцислав в петък следобед, е подала сигнал срещу него, ден преди да бъде убита.

Тогава мъжът, когото Елена напуснала, цял ден я следил с автомобила си. Тя обаче го забелязала. Двамата се скарали и жената се обадила на тел. 112, за да се оплаче от него, пише "24 часа".

Жертвата е имала ограничителна заповед срещу 22-години по-възрастния си съпруг. Според документа Венцислав нямал право да доближава Елена на 100 метра. Заповедта е извадена преди 6 месеца.

Още по темата

Двамата с Венцислав са били разделени от 2 години. Имат деца, на 11 и 5 г. След като се изнесла от семейното жилище, Елена ги взела със себе си. На втория месец обаче ги оставила при майка си.

Тя често подавала сигнали на тел. 112 срещу мъжа си. Имала и няколко жалби. От прокуратурата обаче не отговорят дали са образували дела срещу Венцислав, или са прекратявали преписките.

След като в четвъртък Елена се обадила на спешния телефон, Венцислав изчезнал. Още на следващия ден обаче я намерил в кафене в кв. "Лагера", където Елена била с приятелка. Мъжът седнал при тях и започнал да крещи. След 10 минути се вбесил, изкрещял по жена си: "Да ти е.а майката" и извадил незаконен пистолет.

Стрелял 5 пъти, улучил 4. Първият куршум бил в главата, другите 3 - в тялото. След това хванал трамвая и сам се предал в столичното 6-о РПУ.

Ако се окаже, че има откази от образуване на дела срещу Венцислав, то случаят ще е подобен на този със Стефан Станев. Той уби приятелката си Виола Николова в края на юни.

Преди това семейството на бившата му съпруга бе подало 5 жалби срещу наркомана. От прокуратурата ги прекратявали, а заради отказите да се образуват дела тогавашният районен прокурор на София Петър Белчев подаде оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
50
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Жалко е, че комплексирани *** с малки *** затриват такива хубави и красиви жени. Виола, както писах и преди я познавах лично и много страдах като научих какво и се е случило. Тази не я познавам, но пак си личи, че е била красива жена. Според мен красивите жените не трябва толкова да гледат парите на мъжа, а неговата стойност. Явно поговорката е вярна: "покажи на една жена 100 чанти и ще избере най-красивата, покажи и 100 мъже и ще избере най-големия ***"
21
3
 
30
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Така става като няма власт в една държава!Ни полиция , ни прокурор , НИКОЙ не се намесва да спаси жената!А оня от Банкя само се фука напред - назад , колко е велик!Мизерни управници на една нещастна държавица!
20
7
 
13
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Атеист е явно ***
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До каква красива жена се е докога тарикати. И погубил живота и. Има ***, от които спасение няма.
18
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма правосъдие! Аз лично съм търсил съдействие от полицията по различни поводи и случаи през годините и никога не съм получавал адекватна реакция на жалбите. Та те не могат да се справят (или не искат) с тривиални случаи като силна музика от съседи в малкитр часове на ноща а какво остава с по-сериозни престъпления! Тук полицията е част от престъпността а не орган който да се бори с нея!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте следвата новина. Под тази се каза всичко което можеше да бъде казано
16
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е трябвало да се хваща с такъв д-ъртак.Вече се е амортизирал и вероятно е усетил паника,че повече няма да може да топва чушката.
15
1
 
54
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Ето ви развръзката: Убиеца си шари кинти, подучват го адвокатите му къде, колко и как, признава се за виновен, което намалява с 1/3 присъдата, но получава максимума- 20 години затвор (обществото се кефи, че е раздадено правосъдие)! Тези 20 г след намаляването с 1/3 стават 13 години. Случая, основно заради изобилието от подобни, е забравен до 4-5 месеца от обществото. Ако има кинти, тогава може да бъде пуснат под домашен режим (поради 'болест'). Ако няма, до 6 години макс е вън! Такава е тая!
14
9
 
35
 
! Отговори
До "компетентни преди 6 години
Тук полицията няма никаква вина. При такива случаи може съответното лице да бъде задържано за 24 часа и ако прокуратурата не удължи срока въпросният се пуска. Разберете "РАЗБИРАЧИ" полицията не съди и издава присъди. Когато давате "компетентно" мнение се информирайте. Аман от всезнаещи нищо не знаещи.
13
7
 
28
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Ти си елементарен.Първо са полицаите (щото жертвите отиват първо там) и после са прокурорите и съдиите.За полицията обаче жертвите са просто статистика.
12
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдът внася ред, морал и справедливост в отношенията на хората. Когато не го внася - хората някак внасят свой ред.Например - остареалите от патриархалните преди освобождението норми превърнати в закон: "децата се присъждат на майката винаги". Да ама съвременнине майки бачкат та пушек се вдига или пък миткат нагоре надолу. Ето тази ги оставила на бабата.
11
3
 
12
 
! Отговори
Омбре преди 6 години
" Заповедта е извадена..."Ко викаш?!
10
2
 
34
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
С риск да бъда оплют, образуването на дела, вероятно се има предвид досъдебни производства, нямаше да спаси жената. Телефонните заплахи не се записват, ако няма разрешение за СРС, единствено ако имате приложение за запис на телефона ви. Както виждате е имало ограничителна заповед ама каква полза. Сега да лежи доживот!
9
2
 
39
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Родната полиция ни 'пази'....Би трябвало щом човек не се чувства защитен от полицията (защото тя е заета да охранява оядената власт),да може да се защити сам както е в Сащ.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази история не са полицаите виновните. Номер 5, как е възможнп да си толкова елементарен в мисленето си?
7
1
 
48
 
! Отговори
Вал преди 6 години
От прокурорите и съдиите трябва да се започне,за да се оправят нещата.
6
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация. Ред. Справедливост. Работеща съдебна системаФантазирам си...
5
44
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
При нас обичая е жалбата (ако е срещу собствения мъж) да се подава към баща, братя, братовчеди, доста по-добре работи. А вие за всичко държавата, държавата, държавата. Абе Аллах дето е всемогъщ, явно и той не огрява навсякъде, а вашата държава да не е по-голяма от Него та да може?
4
12
 
56
 
! Отговори
Sick and tired преди 6 години
За пореден път ви моля да ми кажете с какво право и на какво основание полицаите искат увеличение на заплатите си?Защото става ясно,че когато гражданите имат нужда от тях,тях никога ги няма и за съжаление за някой граждани това се оказва фатално.Та кажете-не трябва ли вместо увеличение,да има уволнения без право на пенсия заради липсата на резултати и нищоправенето им?
3
2
 
60
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Затвор за прокурорите!