Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама

Доверила се на мошеничка, обещала да й уреди жилище
134
Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама
Снимка: Кадър bTV

Поредна жертва на фалшива самоличност в социалната мрежа Facebook – жена от София загуби всичките си пари и дори задлъжня, след като се довери на човек, когото срещнала в социалната мрежа.

Верка Стоянова е майка на две деца.Преди малко повече от година среща в социалната мрежа жена, с която става близка. Запознали се в група за изоставени деца, които търсят родителите си.

Верка се доверява на своята приятелка Иванина, която твърди, че е осиновена. Също като нея.

На фона на общата кауза, Иванина извлекла информация за тревогите на Верка, че скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, което обитава.

"Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя”, разказва Верка.

Иванина успява да убеди Верка да ѝ предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.

"Те имат фирма и тя каза, че участват в обществени поръчки от там, и вече има връзки”, обясни Верка пред bTV.

Така тя започва да дава големи суми пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи жилището.

След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.

"Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде "оки”. Тя много обичаше да казва "оки”, в писмата на Бойко Борисов също е "оки”, разказва Верка.

От Столична община официално потвърдиха за bTV, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Жената, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София.

Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председателя.

Така Верка дава лично нейни 45 хил. лв., като повечето са взети като кредити при това не е банка, ами от фирмите за бързо кредитиране.

"Стигнах до положението да няма какво да ям, нито аз, нито децата ми“, оплака се тя.

„Аз не съм единствената ужилена, много хора я търсят. Пак така им обещава жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лв. и стойте, чакайте, аз ще ви се обадя и след това преустановява връзката”, разказва измамената жена.

Иванина не беше намерена нито на адреса на съпруга ѝ в с. Галиче.

На адреса й в София също няма никой,а съседите твърдят, че не са срещали жената никога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
33
 
! Отговори
ПОТЪРПЕВШАТА преди 6 години
ЧЕ СЪМ АЛЧНА И ГЛУПАВА ГЛУПАВА СЪМ :DПЪРВО ТОВА ЖИЛИЩЕ ДЪРЖАВНО ДОРИ ДА ИСКА ДА ГО ПРИДОБИЕ ТЯ ГО ПЛАЩА А НЕ ДАВА ПАРИТЕ НА НЯКОЙ ДА ГО ПЛАТИ ТОЙ !!! ПРОСТО У ГЛАВАТА НЕМА НИКОЙ!!!РАЗБИРАМ РУШВЕТ ДО 10 ХИЛЯДИ ЛЕВА!!! ТОВА, ЧЕ Е ДАЛА ЦЯЛАТА СУМА ЗА ЖИЛИЩЕТО ПОКАЗВА, ЧЕ У ГЛАВАТА СИ ТЯ НЕМА НИКОЙ :D
15
1
 
38
 
! Отговори
Пичо преди 6 години
Така ви се пада, жалка пасмина. Все някой, познат, кум, сват. Само да не е по реда и закона. Реда и закона са последна мярка за БеГелопитека. Как ще измама тва. Дал си на някой пари да те уреди чрез премиера. Алу, колко *** трябва да си
14
2
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Четох и статията, и коментарите под нея.Да, прави сте.Но, да се замислим и за друго нещо.Ако измамената бе близко до някой министър, депутат, властимащ, веднага държавната репресивна машина би се задейдтвала на минутата, и по адреса на компютъра, или по телефона , от който е писано , ще знаят от къде и кой е писал, и ще го хванат.Нали знаете, че в нета анонимни няма, и даже програмата , разработена от ЦРУ за талибаните , прескачаща през няколко сървара, е проследима при добро желание?
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдете и жената станала обект на престъплението. Тя умишлено и ясно дава пари за рушвети и опитва да наруши законите.Тя не е само жертва, а и престъпник.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така или иначе телефонните измамници след 5-10 години щяха да й вземат парарите .Така че ....
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЕКИ ДЕН ПОЛУЧАВАМ ПО НЯКОЛКО ПИСМА , ЧЕ СЪМ СПЕЧЕЛИЛ ГОЛЯМА СУМА ИЛИ ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯ! И ГИ ТРИЯ :DОБАЖДАТ ИМ СЕ ПО ТЕЛЕФОНА НА ТИЯ И ИМ КАЗВАТ, ЧЕ АКО КУПЯТ КЛИМАТИЦИ АМА МНОГО ЕВТИНО ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ГИ КУПЯТ ДВОЙНО ТЕ САМО ДА НАПРАВЕЛИ ПЪРВАТА ПОКУПКА :D И ОНИЯ ЛУДИТЕ ПЛАЩАТ :DКЛИМАТИЦИ ФРИЗЕРИ АПАРТАМЕНТИ!!!А ИНАЧЕ СЛЕДИТЕ НА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ПРОДАЖБИТЕ И МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ И АПАРТАМЕНТ ПО ЕВТИНО!!!МНОГО ГЛУПАВИ ХОРА ЗАТОВА БУДАЛИСОВ Е НА ВЛАСТ В БЪДАЛИСТАН!
10
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Лаком *** кpъв ***..
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е жал за глупави хора, които искат да минат тънко, по втория начин и ако може далаверката да върви с пълна сила! Няма безплатен обяд!
8
9
 
15
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 6 години
Facebook-а е създаден от мошеници за мошеници!
7
1
 
18
 
! Отговори
Циник до 7 преди 6 години
Айде сега - хвърли още 1 лопата въглища в компютъра ти Правец...и бегай да долееш кандилото на тато!
6
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фейсбоок не е нищо повече е от метод за комуникация!!! не е по различен от мобилния телефон!!ПРОСТО ХОРАТА СА ГЛУПАВИ!!! ОБАЖДАТ ИМ СЕ ТЕЛЕФОНА И ИМ КАЗВАТ ДА СИ ИЗХВЪРЛЯТ ВСИЧКИТЕ ЦЕННОСТИ ПРЕЗ БАЛКОНА И ТЕ ГО ПРАВЯТ :D ПОСЛЕ АЛЕКСАНДЪР БЕЛ БИЛ ВИНОВЕН, ЧЕ ИЗМИСЛИЛ ОПАСНИЯ ТЕЛЕФОН :D
5
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на социализма при Тодор Живково жените в София редовно ставаха жертви на FB и губеха всичко от измамници но медиите не го отразяваха.
4
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ й написал писмо, дето й казва "оки"?!??!?!Такива трябва Господ да ги пази, щото е ясно, че сами няма да могат! Мат'рялааа...
3
7
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Нямам профил в ев рейската машина за пари...и нямам намерение в близките 50години да си правя! "Каквото сам си направиш - друг ни може да ти направи" Тази модерна форма на масоф есхибиционизъм радва педофили...онанисти...и всякаква друга сг ан решила да удари кьоравото! Частния ми живот си е мой....и не желая да го "качвам на американски сървъри" та господин Цукърбърг (ЗахарнатаПланина в превод) да натрупа още някои и друг милиард! Свободната воля е тази, която ви превръща в жертви!
2
4
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Facebook не е опасен просто населението е глупаво. Много.
1
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** народ - слаба държава.