Ще се повтори ли сценарият от Асеновград и в Баня?

Девет души са задържани за побоя над горските в града
Обновена: 18 окт 2017 10:25 | 18 окт 2017 10:25, Анисия Иванова
50

Опасност да се повтори сценарият от Асеновград винаги има. Този сценарий вече се наблюдава в редица български градове. В Северозападна България това вече е ежедневие, а за съжаление подобни случаи зачестяват и на територията на община Карлово", коментира пред Bulgaria ON AIR Светлозар Янков от ВМРО след като група роми жестоко пребиха с колове и камъни служители на Горското стопанство в Хисаря.

От полицията в Пловдив съобщиха, че осем младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тийнейджър са задържани за срок до 24 часа за участие в побоя над горските служители в Баня.

Още по темата

В понеделник около 20.00 ч. е получен сигнал за незаконна сеч около землището на р. Стряма. Седем горски служители веднага отишли на място. Там те видели 4 каруци, превозващи незаконно изсечен дървен материал. Три от каруците успели да се измъкнат, но една е била задържана.

Когато се опитали да потърсят отговорност на ромите, от близката махала пристигнали около 30 души, въоръжени с колове и камъни, и нападнали служителите на Горското стопанство. Трима са пострадали. Единият, който е на около 30-годишна възраст, е със счупена на две места ръка. Друг е със счупена скула и хематоми по главата, а третият е настанен за лечение в пловдивска болница.

Веднага след като стана ясно за инцидента в Баня полиция и жандармерия влязоха в кв. "Стряма" на града и иззеха над 40 кубика незаконен дървен материал.  

По думите на местните жители хората в циганската махала създават много проблеми и са изключително агресивни.

"Това не е сблъсък на роми с българи, това е сблъсък на една етническа група с държавата. Във въпросните гета се наблюдава незаконно строителство, незаконно електричество, незаконно водоснабдяване. От началото на 90-те години държавата е абдикирала от тези квартали и това генерира подобен тип престъпност", каза още Светлозар Янков.

Той посочи, че около 80% от ромските къщи във въпросното гето са незаконни.

"От ВМРО Карлово искаме повишено внимание на органите на реда в ромските махали, особено в проблемните от тях, каквато е тази в гр. Баня. Ще настояваме за по-строги наказания при подобни престъпления, защото в момента, когато те са извършени от много хора, вината се разпределя помежду им. Трябва всеки да понесе отговорността си", заяви Бочо Бочев от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
Ти послъгваш.През социализма, маса народ беше назначен на никому ненужни длъжности, за да не се водят безработни.С други думи, социални помощи се раздаваха щедро, във видна заплати.Парите ни ги осигуряваше СССР, като изкупуваше и дори и ***, които произвеждахме.Даваха ни и суров петрол, за да го преработим и продадем.Даваха ни непрекъснато и заеми, които после ни опрощаваха. Така тантуркаха и други държави, затова накрая СССР фалира.На михлюзлук и готови пари някои се научиха през соца
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А познайте от първият път за кого са гласували над 60 процента . Подсказвам . Една партия,днес свирапо демократична , наследничка на БКП ..с 4 големи букви . Първата е Г...
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията правата на престъпника, са по важни от правата на жертвата !Затова има стотици по затворите защото са се защитили при нападение и ,,превишили,,правата . При демокрацията исконното право на самозащита е подсъдимо под предлог, превишаване,, В САЩ за изнасилване дават доживотна присъда ,тук убииците ги и оправдават .Демокрацията е рай за престъпниците
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СОЦИАЛ-БАНЯ Какви помощи при социялизЪма ? Тогава нямаше такива неща ,само детски . 1 дете -15 лв. ,2ро дете- 35 ,3то 50 ,4то и всяко следващо по 15лв.ПО КРОТКО С ЛЪЖИТЕ . НЕ СИ ЖИВЯЛ ТОГАВА . А АКА СИ ЖИВЯЛ СА ТИ БЪРСАЛИ СО..ПО.ЛИТЕ .
15
1
 
32
 
! Отговори
shady преди 6 години
Добре де, няма ли най-сетне да се промени нещо във връзка с огнестрелното оръжие. Защо да не може при такива свръхагресивни прояви полицаи, горски и може би други държавни служители да дадат предупредителен изстрел с халосен патрон и ако ония не се предадат, а тръгнат с колове, брадви и т.н. да се стреля по тях, но разбира се с бойни патрони. Просто първият патрон най-горе в пълнителя ти е халосен, а останалите бойни и такива проблеми ще бъдат решавани много бързо.
14
0
 
35
 
! Отговори
да влизат багерите преди 6 години
АМИ КАТО 80 % СА НЕЗАКОННИ ЗАЩО НЕ СА БУТНАТИ И ДОКОГА ЩЕ ТИЧАМЕ СЛЕД СЪБИТИЯТА? КАТО ВСИЧКО СЕ КРАДЕ - ТОК, ВОДа, ДЪРВА - ЗАЩО НЕ СА В ЗАТВОРИТЕ И ЗАЩО НЕ ИМ ПРЕКЪСВАТ ТОКА И ВОДАТА, КАКТО НА НАС? ВРЕМЕ Е ЗА КРУТИ МЕРКИ С ТОЯ ПРЕСТЪПЕН "ЕЛЕКТОРАТ", КОЙТО НА НАШ ГРЪБ САМО СЕ МНОЖИ НЕКОНТРОЛИРУЕМО! ДА ПЛАЩАТ ВСИЧКО И НИКАКВО БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ!
13
5
 
27
 
! Отговори
... преди 6 години
Не знам ама знам, че по бай Тошово време такова нещо просто НЯМАШЕ КАК ДА СЕ СЛУЧИ! Сега с демокрацията явно вече можеш да си изнасилваш, да си убиваш, да си крадеш, да си пребиваш и да си правиш каквото и да било и да си оснатнеш без наказание! И за да е това така единственото което трябва да направиш е да станеш *** или да имаш пари! Така стоят нещата при демокрацията!
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше по онова време,първо щяха да ги хванат веднага а не да се измъкнат с каруци.После щяха да им дръпнат един як пердах и да ги нахвърлят по наровете.После съдът нямаше да каже,че престъплението е маловажно,а щеше да ги осъди. Така остават малко желащи да крадат. А сега .......................
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ВМРО Карлово искаме ........Ами стига сте искали ами почвайте да си изпълнявате задълженията, нали сте коалиционен партньор на управляващите, т.е.управлявате!!!!!
10
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе не мога да разбера след като патриотите управляват държавата и обещаваха че ще има ред в махалите зашо сега се крият като мишки и цоцат от държавната хранилка?За това ли ги пратихте там?Търсете им сметка след като гласувахте за тях.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да ги закачат ? Ми те са най-добрите гласоподаватели. Необходими са на управляващите.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е това незаконно електричество, да не са си построили незаконен ТЕЦ или ВЕЦ?
7
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три от каруците успели да се измъкнат, но една е била задържана...Е какви са тези каруци бре? Не може ли и горските да се снабдят с такива високопроходими и бързи машини?
6
1
 
46
 
! Отговори
сунай преди 6 години
Става страшно а никой не взема мерки това е най лошото - съдебни изпълнители има само за българи и то за средния и бедния слой а някой да смее да влезе в ромските махали ще сънува случай години наред - най свободно се сече гора краде се ток и вода на поразия имат къщи вече като палати да ти е неудобно да не се събуеш и да влезеш и за всичко това управляващите мълчат като риби
5
0
 
53
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Сценария в който излизат на протест 1000 човека викат си 3 дни докато някой не плати на "синдиката" който ги организира да си ги прибере и после пуснат извършителите без никакви наказания както стана в Асеновград ли? Да ще се повтори докато не излязат на Протест 200 000 човека срещу безнаказаността които да щурмуват съдебната палата в софия и да линчуват всички вътре.
4
1
 
32
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Пожелавам на битите горски да продължават да си носят пистолетите в кобурите ,и другият път шведите да ги налагат още повече !!
3
0
 
48
 
! Отговори
13 преди 6 години
ПИСНА ми само за роми да чета!!!НЯМА НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ ДА СЕ ПРОМЕНИ - ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ!!!СТИГА ГИ РАЗКАРВАХТЕ ПО ПОЛИЦЕЙСКИТЕ УПРАВЛЕНИЯ - БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО - И В ЗАТВОРА!!!
2
1
 
45
 
! Отговори
пожелание преди 6 години
Шведите трябва да се гледат и галят само със здрави сопи , защото са много ценни на политиците за избори !!
1
0
 
47
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ще се повтори! Полиция и жандармерия ще гледат и косъм да не падне от главичките на ***!Ще разгонват с палки - възмутените българи!И така - до следващият случай на ромско безобразие и наглост!