Пипнаха ало апаши, докато прибирали торбичка с 11 800 лв.

Измамници отмъкнали спестяванията на 90-годишна баба от Павликени
25 окт 2017 12:15, Анисия Иванова
13
Пипнаха ало апаши, докато прибирали торбичка с 11 800 лв.
Снимка: Reuters, архив

Полицаи от Павликени спипаха участници в измамна схема, докато прибирали спестяванията на 90-годишна баба. Във вторник около 15,30 часа при обход в града полицейски патрул забелязал лек автомобил "Пежо", чийто водач се държал съмнително, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Униформените видели, че автомобилът спрял пред жилище в града, от него слязъл мъж и взел пакет, оставен на тротоара.

Полицаите предприели проверка на возилото и установили, че зад волана е 68-годишен, а заедно с него била 67-годишна жена, и двамата неизвестни до момента на полицията. На задната седалка се возел 29-годишен мъж, известен на полицията и осъждан за измами, всички от Ветово.

При проверка в колата са установени и иззети торбичка с 11 800 лв., мобилни телефони и извлечения от банкова сметка на възрастна жена от Павликени.

В хода на разследването е изяснено, че в периода 23-24 октомври непознат мъж, който се представил за полицай се обадил на домашния телефон на 90-годишна жена от Павликени и й обяснил, че ще й се обадят телефонни измамници.

За да не й вземат парите, тя трябвало да му предаде всичко, с което разполагала. Уговорката била това да стане пред дома й. Същия ден жената изтеглила спестяванията си от банката и след това ги оставила на тротоара. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е започнато досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пропаднал трябва да е някой, за да посегне на париците на 90-годишна баба?Не съд, направо до стената и един откос с автомат.След като така се постъпи с двама-трима такива негодници, да видим дали ще има други кандидати за готови чужди пари.Но лошото е, че обикновено залавят само дребните изпълнители. Трябва да изцвърчи по някой от организаторите и закрилниците им, та да има истински ефект!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си изтегли спестяванията от БАНКА и да ги остави на тротоара ...
8
0
 
17
 
! Отговори
знаещ преди 6 години
Както и сами виждате, касае се за СЛУЧАЙНО залавяне на извършителите ! Във всички случаи това не е в резултата на ... целенасочена работа по превенция ..., както би казал някой от тиквуните. Смятайте значи за какъв размер и обем става на въпрос при този бизнес, след като случайно минаващ патрул ги е заловил. Е, сещайте се какво би станало, ако патрулите минаваха по-често ...
7
0
 
10
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Ей, крайно време беше да задържат телефонни измамници -вече се събират предложенията за човек на годината, сега да измислим и повод за номиниране...
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги пипайте! Те са заслужили народни преставители! Донесете им столчета за да седнат в народното събрание!
5
1
 
22
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Най-важния въпрос е, как измамниците са се сдобили с извлечение на чижда банкова сметка? От самото начало е ясно, че в схемата има и банкови служители от различни банки! Защото само титуляра на сметка и банковия лужител имат достъп до тази информация! До кога в тази полиция ще се правят на луди? Елементарно е, но явно тези които прибират парите са само върха на айсберга!
4
0
 
13
 
! Отговори
Drago преди 6 години
Izvlecheniya ot bankova smetka.Otkade imat tazi informatziya?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kали да хвърляш разни неща през терасите беше наказуемо? Ама прилагайте си наредбите, бре. Значи да си изтупам карето не може, но да метна неколко хилядарки в хартия не може.)) Не че ги имам, но и да ги, имах нямаше да нарушавам правилата, споко.))
2
1
 
17
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Опишете цялата случка, много ви моля. Парите на бабата задържани ли са "като веществено доказателство"? На един приятел така му държаха лаптопа няколко месеца. И какво значи метафората "пипнали"? Има минимум трима съучастници. Задържани ли са, пуснати ли са?Нищо не ви разбирам, журналисти, милиционери на словото, соцмърлячи, пазители на олигарси и какво ли още не...
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само за 24 часа?Защо не процес по бързата процедура и в затвора не да си излежи ,а да си изработи тези 11000 лв.за да му дойде акъла.А палатите във Ветово с какви пари са построени?Или полиция и прокуратура не се интересуват от тия неща.