Находка в Пловдивско: 300 000 литра нелегален алкохол

Ракия, спирт и вино намерени из Катуница, Септември и Пловдив
31 окт 2017 18:25, Боряна Павлова
21
Находка в Пловдивско: 300 000 литра нелегален алкохол
Снимка: Агенция Митници

312 517 литра нелегален алкохол са установили и задържали служители на Митница Пловдив и митническа мобилна група, съобщиха от пресцентъра на институцията. При поредица проверки в с. Катуница и градовете Септември, Димитровград и Пловдив.

Открити са 1 217 л. ракия, 6 350 л. спирт и общо 304 950 л. вино и суровина за производството му в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове установиха митнически служители при поредица проверки на данъчни складове и нерегистрирани обекти за производство и складиране на алкохол.

При проверка на два данъчни склада, собственост на едно и също лице е установено некоректно водене на дневниците за складови наличности, като в единият обект са открити 304 950 л. вино и суровина, които не са отговаряли на наличностите. В склада, притежаващ лиценз за производство и складиране на етилов алкохол, е констатирана липса на 1258 л. бяло вино, което е фигурирало в дневника за складовата наличност, но физически не е открито в склада. Във втория склад са констатирали липси на други 125 451 л. червено вино, както и са открити 159 615 л. бяло вино и 18 626 л. гроздова мъст, които не са били заведени в дневника, но са се намирали в обекта.

Продължават и проверките на Агенция "Митници" по линия на нелегалното производство и разпространение на алкохол. Задържани са над 6000 литра спирт, като не са представени документи, удостоверяващи плащането на дължимия акциз по ЗАДС.

При проверка на служители на Митница Пловдив в частен имот в село Катуница в товарното помещение на микробус, паркиран в двора на имота, е открит еднотонен пластмасов съд, пълен с етилов алкохол. Общото количество задържан алкохол е 1000 литра, задържан е и товарния микробус. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.

При проверка в частен имот в град Септември митнически служители от митническа мобилна група откриват под навес на къща 444 литра течност с мирис на етилов алкохол.

При друга проверка на митническа мобилна група в гараж под жилищен блок в град Димитровград, е установено, че лицето, ползващо помещението, съхранява там три броя ПВЦ бидони, всеки с вместимост 120 л. Общо количество на открития алкохол е 259 литра течност с мирис на ракия. Установен е и един ПВЦ съд пълен с 25 литра спирт.

При друг случай, служители на Митница Пловдив извършват проверка в двуетажна къща с двор, намираща се в Пловдив. Установено е, че в едно от помещенията е изградено съоръжение за дестилиране и по време на проверката е в работен режим. Митническите инспектори са иззели изварените, в момента, около 3 литра етилов алкохол, както и съоръжението за дестилиране.

При всички случаи на задържана ракия, в рамките на проверките не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби и са образувани административно-наказателни производства.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми тъй е щот тая пущина дет е по магазините въобще не е ракия, а е префален спирт с боя и красив етикет за мноо кинти..без покритие!
17
1
 
0
 
! Отговори
gg преди 1 година
zalovenoto vino e ot vimprom tova ozna4ava dana4en sklad raz4istvane na konkorenciqta
16
1
 
2
 
! Отговори
hasan agata преди 1 година
ashkolsun na mitnicarite
idna dubra nuvina
du sega zastu ne hvanaha tezi rakiyi
TSAR KIRO STANA MILIARDER
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеее, орден Герой на труда. Хвала на такива труженици. ;)
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубава работа ама Ц!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и като ги хванаха какво ? НАКАЗАНИЕТО Е ГЛОБА !!! Докато не се криминализира масово ще се прави ракия под път и над път. Познавам цяла фамилия служители на ДАНС които се занимават с нелегално производство и пласмент на ракия.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е показателно за манталитета на необразования и мързелив Българин . Всичко , което иска е другите да спазват законите , но той не . При това положение и тези заплати ни са много .
11
1
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Имащ предвид в търговската мрежа.Защото има хубава домашна ,когато е правена от мераклии.И е доста повече от 300 литра. А иначе винпромите не правят ракията с казан.А ,,състаряват" и овкусяват виното с дъбови стърготини /тъй нареченият дъбов чипс/ и то не само в България,а по цял свят.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УЖ АЛКОЛ А СЕ ОКАЗА ВИНО ,АКО СА БИЛИ НАИСТИНА 312 000 ЛИТРА АЛКОЛ ЩЯХА ОТ ПРОДАЖНАТА ВИ МИТНИЦА ДА НАПРАВЯТ ЛУННО ПОЛЕ
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгоря сиромаха...
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгоря сиромаха...
7
4
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
За ,,умните" като теб суджук ама отзад. А цар Киро си е оставил наследници. Ти беше ли роден по негово време?
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Находка ще е, ако намерите в цялата държава макар и само 300 литра истински алкохол!
5
3
 
12
 
! Отговори
суджук гербер преди 1 година
изписахме го за суджука
зима идва
за нас хората на ГЕРБ трябва да има вино и суджук
а народа да ръкопляска
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко каза, че не се спазва споразумението от киото за глобалното затопляне
с тази цииганска есен виното се изпари
глобалното затопляне е виновно

депутат гербер
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо пиене ще падне в митницата в Пловдив тези дни, така че ако имате взимане и даване с тях не ги търсете тази седмица, следващата може няма да са много адекватни,така че по следващата ще бъдат на работа хората в пълен състав.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аа..да не си помислите че галеника на всички власти и продавач на ромовски гласове цар Киро е замесен!Той си е невинен както всякога!
1
4
 
24
 
! Отговори
циганска държава преди 1 година
Царчето го глобиха за 2 костенурки, а океана фалшив алкохол, де прати хиляди клетници у гробищата, си е напълно в рамките на закона.