Митничари задържаха 1723 л ракия и 18 323 л вино без документи

Ментето е открито в Пещера и Перущица
7 ное 2017 17:00, Анисия Иванова
10
Митничари задържаха 1723 л ракия и 18 323 л вино без документи
Снимка: Агенция "Митници"

Пловдивски митничари задържаха 1723 литра етилов алкохол и 18 323 литра вино без документи при две проверки - в Перущица и в Пещера, съобщиха от Агенция "Митници".

Митнически мобилни групи проверяват стопански двор с множество постройки в Перущица. На адрес са регистрирани два специализирани малки обекта за дестилация. Установеното количество е 1220 литра, откритият алкохол е иззет и задържан. До приключване на проверката не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз.

В друга постройка на същия имот митническите служители установили нелегален цех за производство на бяло и червено вино, оборудван с ферментатори и средства за бутилиране. Към момента на проверката там са съхранявани 18 323 литра вино.

При друга проверка на частен имот в Пещера мобилна митническа група е установила инсталация за изваряване на алкохол без регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове. Инсталацията с вместимост около 200 литра се помещавала под навес до жилищна постройка и към момента на проверката е била в работен режим.

В хода на проверката в гараж до жилищната постройка са открити и съдове с етилов алкохол с общо количество 500 литра. Работещото съоръжение за изваряване също е демонтирано и иззето от Митница Пловдив, след като не са представени удостоверение за регистрация по ЗАДС и документи за платен акциз. По случая е образувано административно-наказателно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
развеселина преди 6 години
Явно добре ще се почерпят митничарите с намерените количества.
4
0
 
9
 
! Отговори
бай х преди 6 години
митничарето убаво са били в Пещера , ама оти не провериха на киро гела винпрома .. да видат неговата ракия от какво се прави ???
3
3
 
13
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
На ти ГЕРБ.И на ракийката посегнаха!Тююююююю, да им ....................
2
1
 
8
 
! Отговори
една дума преди 6 години
Душмани .
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А горивата кога?