Убийци дължат милиони кръвнина на роднини, не плащат!

Само Джок Полфрийман и Явор Колев дължат по 400 000 лв.
7 ное 2017 08:09, Мария Захариева
19
Убийци дължат милиони кръвнина на роднини, не плащат!
Снимка: Булфото, архив

Близките на жертви на убийства у нас масово не получават нито стотинка от присъдената им кръвнина. Убийците дължат милиони леваве, които никога няма да изплатят.

Към днешна дата са единици семействата, които са загубили близки при брутални убийства или катастрофи, на които е изплатена някаква част от присъденото им обезщетение, пише "Телеграф".

Най-масово използваният начин убийците да се измъкнат, е като прехвърлят цялото си имущество преди произнасянето на присъдата. Възбрана върху имуществото на обвиняемия може да се иска още в хода на досъдебното производстов, но хората често не знаят или нямат допълнителни средства за адвокат.

Само австралиецът Джок Полфрийман, заклал Андрей Монов, и Явор Колев, осъден за убийството на сестрите Белнейски, дължат по 400 000 лв. кръвнина, и то без лихвите. 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Бож. преди 4 месеца
Червената правосъдна система и червеноидното законодателство им позволяват да не плащат: на Запад,ако не си платил някаква глоба или ще те вкарват отново в затвора,или няма да те освободят от него да не говорим пък предсрочно,или ти спират всички други банкови операции и плащания докато не се издължиш!
17
0
 
3
 
! Отговори
Адвокат преди 10 месеца
Като платят на адвокати, прокурори и съдии разчетите са приключени. Останалите получават глухарче ... :)
16
1
 
0
 
! Отговори
И.Б. преди 10 месеца
Да не мислите, че в Германия е по-добре?
На 16.10. една уж добра зъболекарка ми причини резна рана на езика по време на шлайфане на 2 кътника. Досега имам болки. Всеки ме съвества да не я давам под съд, щяла съм да изгубя време и много пари за адвокат, да задълбоча душевната травма, резултатът щял да бъде нулев. А и здравната каса се прави на умряла.
15
0
 
6
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 10 месеца
Повечето присъди с обезщетение над 100 хил. лв са пълна глупост, пълна съдийска недомислица! 400 хил. лв. осъден Асан за обещетение на близките за убийство...!!! Още когато съдията произнася присъдата му е ясно, че това не може да се плати! Ако беше Ц.Ц. да му вземеш 2-та от многото апартаменти, но от картонената къща на Асан- !!!??...! ЗАЩО СЕ ПРОИЗНАСЯТ ПРИСЪДИ КАТО НА ВСИЧКИ Е ЯСНО , ЧЕ Е НЕИЗПЪЛНИМО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ, като в повечето случаи и да работят в затвора не могат да изплатят сумите?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не Явор Колев,а Лазар Колев казаха,че е убиеца на сестрите Белнейски.
13
0
 
13
 
! Отговори
Баси преди 10 месеца
Няма толкова неграмотно написана статия!
12
1
 
30
 
! Отговори
Discovery преди 10 месеца
На сестрите Белнейски така и не намериха истинския убиец. Но най-вероятната версия е, че някой мамин убавец ги е бутнал с джип, или само едната и после довършил и другата... оня професор дето от аутопсията каза, че били блъснати с кола как па така съвсесм случайно се самообеси на детската площадка пред дома си??? Тука в БГ е много страшно да си никой и да си имаш зимане даване с някой... НО в такъв случай просто лично требе да го преччччукаш....
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами така е!Никой в тази бедна държава не може да извади стотици хиляди левове за обезщетение и тези присъди са си чисто безсмислени!
10
9
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 10 месеца
Това е много дивашко ...ква е тая кръвнина....в Хамерика плащат ли....
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И колко от вас имат имущество за 3-400 хил. ?
Дори да се наложи навременна възбрана, ще му запорират един апартамент и къща на село за 60 хил, които обикновенно са съсобственост с жена,мъж или деца.
Разбирам че хората търсят възмездие, но това с обещетенията е вятър работа.
8
2
 
31
 
! Отговори
Съвет преди 10 месеца
Решението е много просто. В затвора до момента в който не се изплати кръвнината. Като няма пари , там ще умре.Същото важи и за не изплатени актове към КАТ. В предварителния арест докато не плати. Просто и ефективно.
7
1
 
4
 
! Отговори
Църг преди 10 месеца
Не изплащат защото не знаят какво е "леваве"
6
1
 
52
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Такава ни е загубената система. Още в началото на разследването прокурорите трябва да искат налагане на възбрана за продажба на собственост. Сега хитреците прехвърлят всичко на близките си и това се позволява от закона. После осъдения не работи, не се осигурява и съответно не плаща. Държавата закриля убийците.
5
0
 
51
 
! Отговори
Христо преди 10 месеца
Затова никаква кръвнина,а за убийците директно бесило,ел.стол или инжекция,сами да си избират
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е добре де що не им продават органите.Все ще се събере някой лев.
3
0
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Тя не е започната, как да е завършена!?
2
1
 
46
 
! Отговори
ined преди 10 месеца
Ааа плащат, ама на съдията, че да им сложи по-лека присъда, след известно време като като позатихне шума да ги пуснат да се "лекуват".
1
0
 
29
 
! Отговори
Фкдсшт преди 10 месеца
Тази статия изглежда не е завършена.