Закопчаха един за обира на банкомат, издирват се още трима

МВР провежда спецакция край село Боснек
9 ное 2017 10:00, Анисия Иванова
24
Закопчаха един за обира на банкомат, издирват се още трима
Архив: Булфото

Спецакция на МВР и баретите се провежда край село Боснек след поредния обир на банкомат.

Тази нощ е бил взривен банкомат в Сапарева баня и полицаите са влезли по следите на бандитите, които в последните няколко месеца взривиха и обраха седем банкомата. Намерен е джипът на престъпниците, в него са парите от последния обир. Самите бандити се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района. Операцията е под ръководството лично на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Още по темата

Един от обирджиите е задържан, а други трима се издирват в гората край Боснек, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов пред Нова телевизия.

"След разследване и заградителни мероприятия извършителите на обира са засечени заедно с колата им, но те са минали през полицейските блокади и е имало риск за живота на служителите", разкри Маринов.

"Обирджиите напуснали пътното платно, минали през реката, но заради повреда в колата я изоставили и хукнали към гората. Един е задържан, знаем кои други 3 лица търсим и продължаваме издирването, може да са въоръжени", допълни главният секретар на МВР.

В акцията са се включили спецчасти, хеликоптер, жандармерия и кучета. Има свидетели на взрива, съобщи още Маринов. Извършвали се и огледи на автомобила и на дома на задържания.

Тази престъпна група е отговорна за част от обирите, но не са само те, обясни главният секретар на МВР.

Вчера банкомат беше взривен в София на улица "Велчо Атанасов" в квартал "Редута". Крадците са успели да вземат 60 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари