Наближава Никулден: Полицията улови бракониери

Откриха 1.2 тона незаконно уловена риба в микробус
1 дек 2017 07:51, Петя Славова
3
Наближава Никулден: Полицията улови бракониери
Снимка: архив, Булфото

1,2 тона незаконно уловена риба спипаха бургаски ченгета на пътя край Айтос. Бракониерската риба е била натоварена в микробус "Мерцедес Спринтер" с хасковска регистрация и без никакви документи за произход.

В товарното отделение униформените открили 50 пластмасови каси, пълни със сребриста каракуда и платика. Зад волана е седял 46-годишен бургазлия, придружаван от 52-годишен мъж. Двамата най-вероятно са били следени дълго време. Бракониерите са закопчани, след като на изхода на Айтос екип на "Икономическа полиция" е спрял микробуса за проверка.

Двамата бургазлии обяснили, че рибата е уловена в язовир "Мандра" край Бургас и язовир "Цанко Церковски" край Карнобат, а била спазарена за продажба в Русе. Задачата на шофьора и спътника му била да доставят стоката в дунавския град, където щяла да се пласира за Никулден, пише "Монитор".

"От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас, които изпратили представители на място.

С оглед поверените им законови компетенции служителите от двете институции извършили конкретна проверка, в хода на която са констатирани нарушения на Закона за ветеринарно и медицинско дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите", съобщиха от полицията. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ – Бургас са издали два акта.

Цялото количество риба е конфискувано и  предадено на Дирекция "Социален патронаж" към Община Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Ведил преди 6 години
А аз мислех, че са ловили фазани.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глуости, уловили са я за някой гербаджия, сега я предават за да да не ги заподоре опозицията във нещо няма неустановена риба Има гладни гробаджии някой вече вярна ли на нещо на тая прокълната територия.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още ли действа тази бракониерска схема да се излавя рибата в бургаско и да се продава в Русе? Смятай за какво иде реч...години наред...