Откриха валута и златни накити на Лесово

Контрабандата била в румънски "Мерцедес", управляван от турчин
13 мар 2018 13:23, Анисия Иванова
0
Откриха валута и златни накити на Лесово
Снимка: Агенция "Митници", архив

Митничари задържаха контрабандна валута с левова равностойност 47 162 лв. и 320 грама златни накити на ГКПП Лесово, съобщиха от Агенция "Митници". Валутата и златните изделия са открити при проверка на лек автомобил с румънска регистрация, управляван от турски гражданин.

"Мерцедес"-ът пристигнал на българския митнически пункт в посока от Турция за България в неделя около 16.00 часа. Шофьорът и неговият спътник са отговорили на въпросите на митническите служители, че не внасят нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка на автомобила и багажа на пътниците митническите служители откриват първо недекларирани 320 гр златни изделия във вътрешен джоб в яке на задната седалка. В ръчна чанта на задната седалка и в сак в багажника на автомобила са открити при проверката и недекларирани 18 038 румънски леи, 14 760 турски лири, 14 175 евро, 2 400 британски лири и 150 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност 47 162 лв.

Установено е, че недекларираната валута и златни изделия са собственост на шофьора на автомобила - турски гражданин. На нарушителя е съставен акт. Недекларираната валута и златни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари