Задържаха германец, пробвал да подкупи наш митничар

Мъжът недекларирал валута на "Капитан Андреево", дал ?500 подкуп
14 май 2018 11:37, Красимир Ангелов
9
Задържаха германец, пробвал да подкупи наш митничар
Снимка: Reuters

27-годишен германски гражданин е задържан на ГКПП Капитан Андреево за недеклариране на парични средства и предлагане на дар на длъжностно лице, съобщамат от ОД на МВР - Хасково.

Случаят е станал на 12 май в 20:30 часа на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси" на пункта.

Там е пристигнала лека кола с турска регистрация. Митничарят, който извършил проверка с рентгенова апаратура, забелязал съмнителен пакет. В този момент мъжът му предложил 500 евро подкуп, за да не последва повторна проверка.

След извършен обстоен преглед на мястото на резервната гума в багажника била открита торба с недекларирани 90 000 евро. Чуждият гражданин е задържан по образуваното досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпреки че не е немец, а ненемец, голям кеф е, че пишат - "Германец", както обикновено приписват на "Българите" всички престъпления, извършено от едно "миролюбиво и обезправено" съсловие. Тепърва ще видят какво е, когато всички негермански "Германци" почнат да вилнеят. Ще им се върне тъпкано за западната наглост. Щото когато ние им казваме и протестираме, че тези или онези не са БЪЛГАРИ, а ИНДОИДИ, те нагло ни отговаряха, че на личните им документи пишело "България". Ех, как се КЕФИХ.
6
3
 
8
 
! Отговори
Tъпанар преди 5 години
...Германски гражданин с кола с турска регистрация и 90 000 евро, скрити. Да не би спътниците му да се окажат сирийци. Или е нямал спътници? 100% е каналджия или терорист...
5
1
 
11
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
90хиляди да не декларираш... това не е изкарано с честен труд...Наркотици, проституция, терористични организации... на тоз германец - забрана да влиза 5години и конфискация на парите
4
0
 
14
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Пробвал е да даде едва 0.55 процента от сумата, сигурен съм, че митничарите си имат тарифа, която едва ли е под 10 процента или 9 000 евро за този случай ;)
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво и дано има повече такива неподкупни митничари!
2
4
 
18
 
! Отговори
Malian преди 5 години
Ами не му е дал достатъчно.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един задържан и пуснат! Сигурно и парите му ще върнат. Инъче - браво на митничаря, все още има и такива!