Холандците, обвинени за прекурсори, остават в ареста

Декларирали контрабандата като препарат за прозорци от Китай
Обновена: 9 юни 2018 17:04 | 9 юни 2018 17:02, Веселина Йорданова
2
Холандците, обвинени за прекурсори, остават в ареста
Снимка: архив, БулФото

Окръжният съд във Варна определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за холандците Курт М. на 55 г. и Робърт П. на 50 г., които са обвиняеми за контрабанда на 16 тона прекурсори.

Престъплението е извършено в периода януари 2017 - 16 март 2018 г. Двамата са осъществявали контрабанда на три вида прекурсори с общо тегло 16,222 тона.

Според обвинителния акт, в съучастие чрез фалшиви документи, двамата внесли през митнически пункт пристанище "Варна-запад" без разрешението на митническите власти на три пъти прекурсори за производство на амфетамини.

Контрабандата тръгвала с кораби от Китай и Латинска Америка, но не била предназначена за Варна, уточняват от съда. Прекурсорите били декларирани като почистващ препарат за прозорци.

Определенията могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"... контрабанда на 16 тона прекурсори."---Ето така се "обогатява" българският език: журналистът, като не знае превода на чуждата дума, я изписва с кирилица, слага българско окончание и готово ...Хайде Весето Й. да ми обясни как се превежда "precursor" в случая. Не иска, знам. :)
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха от балшая и магучая минават. В случая се отчита актив в точното време и място