Полицията спря измама за 27 000 лв. и накити в Свиленград

"Обработването" на жертвата започнало още на 11 юни
13 юни 2018 11:00, Анисия Иванова
8
Полицията спря измама за 27 000 лв. и накити в Свиленград
Снимка: Dnes.bg

Полицията в Свиленград е предотвратила измама за 27 000 лева и златни накити, съобщи Областната дирекция на МВР - Хасково.

Вчера по обяд на стационарния телефон на 80-годишна жена от града е позвънил мъж, представил се за следовател.

"Обработването" на жертвата започнало още на 11 юни, когато по схемата "съдействие на полицията", мнимият разследващ е въвел старицата в заблуждение. Жената посетила банка и заявила, че желае да изтегли парите.

На другия ден отишла да си ги вземе и чак тогава от кредитно-спестовната институция сигнализирали в полицейското управление.

Полицаите са изискали служителят по сигурността да изпрати свиленградчанката с парите до дома й на улица "Ст Стамболов" и веднага са обезпечили телефона и адреса й. Целия ден те са очаквали обаждане от измамниците, но такова не се е получило.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак грешно заглавие. Не полицията е спряла измамата, а банковите служители. Полицията май просто е казала на техните хора, че този път измамата няма да стане и да се покрият.
7
0
 
9
 
! Отговори
До Обективен преди 7 месеца
Аз започнах да се замислям за друг възможен начин да се справим сами. Просто трябва да седнем и да разработим стратегии: 1) Възможности да бъдат измамени или изнудени измамниците, за да дадат парите, които с лъжи са отнели от хората;
2) Среднощни посещения от бригади яки момчета, които да ги съветват да се разделят с плячката доброволно, защото по-нататъшният й престой в домовете им може да се окаже вреден за тяхното здраве.

С други думи, нужен ни е осъвременен вариант на Робин Худ и компания.
6
0
 
9
 
! Отговори
Варианти преди 7 месеца
Какъв е изводът?
Измамниците имат информатор в полицията? Или неотлъчно са следили бабата и са забелязали, че някой я придружава. Но ако е така, защо полицията не е успяла да залови съгледвача?
Да не би пък информаторът да е в банката, където бабата е държала парите си? И това е възможно. Този информатор уведомява кой какви спестявания има, а също и ако усети, че някой от колегите му сигнализира в МВР за да каже, че се съмнява, че става въпрос за опит за измама.
5
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 7 месеца
Само ефективни присъди и конфискация на имуществото може да спре измамниците ! Те винаги ще измислят нови сюжети и постановки да лъжат наивните хора .
4
2
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 7 месеца
Вместо да пратят човек, който да придружи жената, трябваше да й връчат плакат за да го носи, на който да пише "Внимание, следят ме полицаи" - същия ефект щеше да има, поне да не разкарват човека безсмислено!
3
2
 
10
 
! Отговори
Цецо преди 7 месеца
Много тъпо са постъпили от полицията, можеше да ги заловят... но вече не се учудвам на това...
2
0
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 7 месеца
Това че измамниците не са се обадили, означаве че имат слушалка в полицията.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АМИ ТЕ НАСЕЛЕХА СВИЛЕНГРАД , НЯМА КЪЩА И ЛИ АПАРТАМЕНТ КОЙТО ДА НЕ ЖИВЕЯТ ТЕ , ИСКУПУВАТ КЪЩИ ПО СЕЛАТА , СЛАГАТ АНТЕНИ И РЕВЪТ ПО ЦЯЛДЕН НА ТЕЛЕФОНИТЕ , ТУРЦИЯ ,ГЪРЦИЯ ВЕЧЕ И ТАМ ЗАРИБЯВАТ