Заради НАП: Спецпрокуратурата със заповед за разследване във Франция

Обект на проверката е Атанас Чобанов
1 авг 2019 19:28,
38
Заради НАП: Спецпрокуратурата със заповед за разследване във Франция
Снимка: Прокуратура Пресцентър

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция, съобщава пресцентъра на Държавното обвинение.

Заповедта идва малко след като прокуратурата направи безпрецедентно разкриване на част от доказателствения си материал срещу ИТ компанията "ТАД Груп", служители и собственикът, на която са обвинение за хакерската атака срещу сървър на Националната агенция по приходите.

Още по темата
В рамките на международното разследване трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на "ТАД Груп" във връзка с факти, относими по предмета на доказване, казват от институцията.

Според държавното обвинение има ясни следи, които доказват, че след като обвиненият за хакерската атака Кристиян Бойков е направил пробива, той е изпратил данните от НАП именно на разследващия сайт и е комуникирал през цялото време лично с главния редактор Чобанов.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според проучването им поливането на градинките зад парламента се поливат от система, която е с дистанционно управление, но ня------95 % от елктромерите в България се управляват динстанционно от компютри.
31
0
 
1
 
! Отговори
Казах му преди 4 години
Изпрати ми само един, май ме е разбрал, пратил е точно когото трябва ...
30
0
 
7
 
! Отговори
Изключително преди 4 години
Безмозъчен е тоя дето си мисли, че можете да хванете, убиете, прецаквате, крадете арбитър, особено като този ... Чаках да видя докъде ще ви стигне наглостта, явно няма граници ... И едно безкрайно неограничено същество ще ви сложи края ....един по един ...
29
0
 
3
 
! Отговори
Няма верно е преди 4 години
Няма никаква надежда за жалките ви дребнави душици .... Колко малко аз имах откраднахте го, използвахте го един срещу друг, сега ще платите цената ....
28
0
 
1
 
! Отговори
WTF преди 4 години
Just happened ... Ще разберете до 10 години ... Nuke em ...
27
0
 
2
 
! Отговори
Има по-гадни преди 4 години
Проблеми в един астероид и неговото преминаване, като например електромагнитна аномалия дето и е заложено да изтрепе всички отговорни за тая свинщина ... Оправяйте се някак ... Кой гроб копае другимо, гроб копае, ама на бас, че понеже сте наебали толкова зле нещата ... Нема друг избор човека .... Можеше и да има оцелели, но това е един въпрос, който няма да обсъждаме кой, как, защо освини нещата ....
26
0
 
4
 
! Отговори
War премина ... преди 4 години
Пожелавам ви приятен край на света ....
25
0
 
2
 
! Отговори
Един приятел е тук преди 4 години
Ама не го виждате, сбогом ***.ви ...
24
1
 
1
 
! Отговори
41603 преди 4 години
До АнонименДори *** да не пусне дори една бюлетинка, мисля, че победителят в изборите е предизвестен. Това някои го наричат придвидимост. А когато животът ни бил предвидим, означавало, че живеем добре и спокойни. Та хич не го мисли наш Ганча - пак ще го уверяват, че е напреднал най-много от всички в ЕС.
23
2
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Въпросната прокуратура практически е инструмент на властта. За това няма нито един в затвора, а от прехода насам - почти всички са за там. На тия 'хакерите' също не им е чиста работата, защото самата им дейност е порочна. Една такава фирма би следвало да работи с ясни поръчки, а ако такива няма или са прекалено малко.. Хммм сетете се сами!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата трябва да е безпристрастна и да събира доказателства,както за виновност,така и за невинност.А съдът има думата за присъда или оневиняване според доказателствата.Не е работа на прокурора да определя вина или да оневинява още по-малко пък да обосновава теза за виновност или невиност.Трябва само да събере и да представи доказателствата в съда по установен ред.Всичко друго е маниполация.Прокурорът не е адвокат на Държавата или на хора заемащи държавни длъжности а е независим.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че от днес сме вече на 211то място по свобода на словото..
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На разследващ сайт всеки може да изпрати каквато информация пожелае. Може да я изпрати на всяка медия. Може да я изпрати на моя мейл или на вашия. Това прави ли ви виновни? Спомням си, че Сноудън предостави информация на медии - да сте чули прокуратурата да е повдигнала обвинение на Гардиън?
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По БНТ практически обявиха, че прокуратурата лъже. Според проучването им поливането на градинките зад парламента се поливат от система, която е с дистанционно управление, но няма връзка с компютърни системи и Интернет, а пред парламента поливането е с водоноски, които няма как да станат обект на хакерска атака. Въпросът е лъжливата прокурорка ще се извини ли за лъжите, ще й потърси ли някой отговорност? Или лъжите за прокурорите са разрешени?
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А так, право на бивола между рогите. Ако те са поръчали хакерската атака трябва да ги опандизят. Има една българска поговорка: Бивола като рие и пръстта на гърба му пада.
17
2
 
21
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Ето как властимащите се САЧОРАЗПРАВЯТ с НЕудобните медии в Бългаия. Не на 111 място, след това ще сме на ДЪНОТО! ЧЕСТИТО...
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и Борисов са омазани до ушите. Да видим наесен *** как ще гласува.
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Драгалевци е истината, там е менторът им
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всичко е заради вендета срещу Бивол. В същото време Пацо Терасата подал молба за прокурор. Цецко и Цецка си живеят доволно в апартаментите за милиони, а парите от КТБ потънаха в нечии офшорни сметки. Но за тях няма кой да се самосезира... Лойко Борисов и Прасевски като назначават в съда и прокуратурата, така ще е. Мутроландия!
13
3
 
11
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Прилагаме старата тактика - "Отлагай и забрави"