Задържаха един от банковите крадци, издирват още двама

Арестуваният е бил с чисто досие
6 окт 2019 22:13,
7
Задържаха един от банковите крадци, издирват още двама
Снимка: архив Булфото

Полицията арестува един от извършителите на банковия обир в София, още двама се издирват, съобщава bTV.

У задържания са намерени част от задигнатите пари – той е носил у себе си 60 хил. лв.

Арестуваният е от столичния квартал Люлин и е с чисто досие. Издирваните му съучастници обаче са познати на полицията и имат криминални регистрации.

Още по темата

Кражбата стана вчера след 16 ч. в банков офис, който се намира в сградата на голям хипермаркет на столичния булевард „Европа”. След като прибрали парите, обирджиите избягали с кола.

Автомобилът им беше намерен опожарен на 10 км от местопрестъплението – в района на село Мрамор.

Банковият обир в София е планиран, а обирджиите в продължения на няколко дни са наблюдавали обекта. Влезли са в офиса без маски, но с наведени глави, прибрали са парите, избягали са с кола и после са я запалили.

Касиерката е обяснила пред разследващите, че е прибрала парите в плик, оставила ги в сейфа, затворила го, но не го заключила.

След това излязла за кратко и като се върнала, цялата сума била изчезнала. Oт банковия офис са задигнати 185 хил. лв

Според експерта Мануил Манев, в случая има нарушения на правилата за охрана, а полицията трябва да установи дали в обира е замесен вътрешен човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите били в плик, хахахаха, да не са били в банкноти от 10 000 лв , че да се съберат у един плик. Дори в стотачки са си 20 пачки,
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то в Люлин всички са с чисти досиета, комисар Костов и търговско дружество 9-то районно се грижат за това. Иначе сигурно касиерката е замесена вероятно с този дето е изпяла, после той за да се спаси ще изпее някой от останалите, мила родна картина и накрая няма виновни.
4
0
 
6
 
! Отговори
Ууу преди 4 години
,, У, ЗАДЪРЖАНИЯ,,,ЯВНО В ТОЗИ САЙТ САМО ИНОВАТОРИ РАБОТЯТ ЩЕ ПРАВЯТ НОВА ГРАМАТИКА.
3
0
 
6
 
! Отговори
Saki преди 4 години
"У задържания"
2
0
 
20
 
! Отговори
баба Мара преди 4 години
Не знам що за банка е това, ама много скалъпена работата. Аз като вляза в моята банка, не мога да припаря до касата, гледаме се през едно прозорче и ми изплюва парите през едно чекмедже.
1
0
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
МНОГО ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ!!!ТЕ ПОДГОТВИЛИ ОБИРА И КОЛАТА КРАДЕНА ЗА ДА Я ОПОЖАРЯТ А В ДЕНЯ НА КРАЖБАТА ТОЧНО КАСИЕРКАТА ЗНАЕЛА, ЧЕ ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ В ОФИСА И ОСТАВИЛА И СЕЙФА ОТКЛЮЧЕН :DМОГА ДА ВИ КАЖА, ЧЕ В ОФИС НА БАНКА ДСК В ЦЕНТЪРА НЯМАХА 5 ХИЛЯДИ ЛЕВА В НАЛИЧНОСТ И ТО И ДВЕТЕ СЛУЖИТЕЛКИ ОБСЛУЖВАЩИ ГО В ЕДИН ОПРЕДЕЛЕН ДЕН !!!ТЪЙ, ЧЕ ДА ОБЕРАТ ОФИС ТОЧНО КОГАТО В НЕГО ИМА НАД 100 БОНА СТАВА САМО С ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК ЗА МАЛКИТЕ КЛОНОВЕ КАТО ТОЗИ!