Пловдивчанин продавал в нета ментета на антични монети

В дома му са открити инструменти, везни и микроскоп
9 окт 2019 19:48, Анисия Иванова
13
Пловдивчанин продавал в нета ментета на антични монети
Снимка: МВР

Пловдивчанин е предлагал за продажба в интернет копия на антични монети, съобщиха от МВР.

В понеделник служители на "Криминална полиция“ предприели претърсване на адреса на 50-годишния мъж, за когото имали предварителна информация, че въртял търговия в мрежата.

При процесуално-следствените действия в жилището му са открити множество инструменти, везни, микроскоп и матрици за изработка на фалшиви монети.

Иззети са и няколко монети от бял метал, чиято културно-историческа стойност предстои да бъде изяснена с експертиза. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Ден по-късно от колегите им от Второ РУ е задържан 64-годишен мъж, заподозрян за незаконна иманярска дейност. В имота му са намерени металотърсач и 21 монети, произходът и датирането на които също предстоят да бъдат анализирани.

По случаите са образувани две досъдебни производства. Работата на разследващите продължава под наблюдение на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
какъв преди 4 години
Какъв е проблемът на МВР, ако човекът ги е продавал официално като копия - никого не е измамил.Защо не заловят дилърите на фалшивите китайски ментета на български пари в обръщение - става дума за ментетата на монетите от 2 лева "Елин Пелин" и 2 лева "Пенчо Славейков", които са законно платежно средство в БГ и още са официално в обращение - това си е фалшификация на парични средства, ама МВР мълчи ?!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Занят като занаят.Половината от залатните ,,наполеони'' от 20 франка са ментета,някои дори са изработени от злато по-долна проба и с по-малък грамаж.
7
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Каква е гаранцията, че монетите от древността са били истински, а не тогавашни ментета?
6
0
 
4
 
! Отговори
e2-e4 преди 4 години
В Алито продават много сполучливи китайски реплики на антични монети по 2 долара парчето с безплатна доставка до България.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди 13 години си купих от центъра на Пловдив сребърен пръстен менте....но печат тракийски.... какъв е проблема не мога да разбера?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те Ролекси ментета продават масово в нета, пък се закелешели за едни монетки....
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко интересно - заловили го с 21 монети. В Арчар от години тъмно пимбяните не само с металотърсачи ами и копаят с багери посред бял ден в един от най-големите римски градове в България и нищо. Изнесоха тонове монети и антики, но МВР-то лови пенсионери!
2
0
 
2
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Това е нищо! - Един от град Павликени продавал в нета ментета на монети от бъдещето!
1
0
 
10
 
! Отговори
тъй тъй преди 4 години
Има разлика между ментета и копия!И то голяма!Ама друго си е стряскащо заглавие!