Осем в ареста след спецакция във Видинско

Провериха 171 души в Медовница и Гара Орешец
10
Осем в ареста след спецакция във Видинско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осем  души са задържани при специализирана полицейска акция във Видинско. Това съобщиха от ОД на МВР.

Операцията се е провела на територията на селата Медовница и Гара Орешец. Шест контролно-пропускателни пункта са били поставени на входно-изходните точки на двете села.

В акцията са участвали служители от районните управления в Белоградчик и Видин, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и Зонално жандармерийско управление – Монтана. Служителите на реда са проверили  105 моторни превозни средства и 171 лица. 15 от тях са от криминалния контингент.  Съставени са 19 акта и 10 фиша.

В частен имот в Гара Орешец полицаите открили 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. Дървесината е иззета по надлежния ред, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на операцията са образувани и две предварителни проверки - по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол) и по чл.235 от НК (съхранение на незаконно добита дървесина).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На моята съпруга бабата и дядото бяха от село Медовница, Видинско, когато се оженихме -1991г. , край селото имаше големи горски масиви. Миналата година минахме от там и всичко бе опоскано, в радиус от 3 км, няма едно голямо дърво. *** с това се препитават - секат гората и продават дърва. това се знаеше от 25 г. - НИКОЙ не си мръдна пръста. В селото 98% от жителите вече са ***. Последните баби и дядовци ще умрат до няколко години и Медовница ще е 100 % индиански резерват.
9
0
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ти си поредния престъпник. Дано скоро полицаите да те посетят .
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходих на казарма, за да стана полицай, за да изземвам ракията и дървата на хората, които най-много се нуждаят от тях.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там всички съседи са доносници.Да не мислисте, че полицаите сами са свършили нещо.
6
0
 
7
 
! Отговори
Много шум за нищо преди 3 години
Открили били 11 кубика дърва в цели 2 села! Юнаци! Само падналите и гниещи дървета в гората да бяха събрали количеството щеше е 100 пъти по-голямо. И на хората ракията дето са пекли есента им открили... Как не ги е срам да се хвалят с такива псевдоуспехи? Явно толкова им е акъла, наго не можеш да им го набиеш.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕШЕВ, БОРИСОВ - ВЕЛИКИ СТЕ.ДОГОДИНА ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е докато хвърчат ежеднвено камионите с дървесина на "наши" хора и докато строят в защитени зони, страхотна акция резултатът е титаничен
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах какъв точно е резултата от ангажирането на толкоз органи при тая грандиозна спецакция!?Това да се намерят 11 кубика крадени дърва и да се напишат 19 акта можеше да го свърши и пр0стия местен орган чието основно и всекидневно задължение е!
2
0
 
11
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
В село Медовница българите отдавна се броят на пръстите на двете ни ръце.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'полицаите открили 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход'БРАВО !!!!!!!!!!БРАВО !!!!!!!!!!АПЛОДИСМЕНТИ !!!!!!!!!