700 прокурори и следователи на национално съвещание в "Бояна"

Темата - независимостта на прокуратурата и атаките срещу нея
83
700 прокурори и следователи на национално съвещание в "Бояна"
Снимка: БГНЕС

Над 700 прокурори и следователи ще обсъждат на национално съвещание отстояване независимостта на прокуратурата. Съвещанието ще се проведе в резиденция "Бояна", предаде БНР.

Масовото събиране следва декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 10 август. Тя беше поредната след началото на протестите, на които се иска оставката и на главния прокурор.

Освен че реагираха остро срещу критиките към прокуратурата и персонално към Иван Гешев, съдебните кадровици му възложиха да организира Национално съвещание на тема "Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз".

Обвинител номер едно пък тръгна по апелативните съдебни райони и една от темите на срещите му с прокурорите от страната, по информация на пресцентъра на държавното обвинение, беше "зачестилите атаки срещу независимостта на съдебната власт".

Най-високопоставеният критик на Иван Гешев - президентът Румен Радев, който в събота за пореден път поиска оставката му, е сред поканените на националното съвещание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: прокуратураИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
15
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Прокурор за бой се стяга! И то какъв бой... с народа.
5
5
 
20
 
! Отговори
Каскетът заяви преди 3 години
Така е било и така ще бъде.....мечтае каскетът за милиционерщината от която се е пръкнал и чийто фен е. Защото той няма нито правна култура, нито друга обща такава . Доказателства изтръгва само с бой, изнудване и грубо погазване на закона, включително публикуване на данни от подслушвания които законът изрично забранява, защото така без съд изведнъж се посочва кой /според каскетът/ е виновен. А шкафчета с евро и злато и КТБ - те не се виждат . И разбира се всички престъпления в БГ са на Божков.
4
4
 
8
 
! Отговори
До бум преди 3 години
Да, точно така , попадение в 10- ката.Иначе главният *** на републиката с чушкопека,още ли си търси биберона?На поляната ли ще са,че в тая епидемична обстановка?
3
5
 
18
 
! Отговори
Бум преди 3 години
Сега както са на куп може да се реши проблема бързо и евтино...
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦИРК!!!
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типично по комунистически ще има строй се, преброй се и после ще им посочат "правилната" линия, а който реши да мръдне другарски съд и му бият шута.