700 прокурори и следователи на национално съвещание в "Бояна"

Темата - независимостта на прокуратурата и атаките срещу нея
83
700 прокурори и следователи на национално съвещание в "Бояна"
Снимка: БГНЕС

Над 700 прокурори и следователи ще обсъждат на национално съвещание отстояване независимостта на прокуратурата. Съвещанието ще се проведе в резиденция "Бояна", предаде БНР.

Масовото събиране следва декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 10 август. Тя беше поредната след началото на протестите, на които се иска оставката и на главния прокурор.

Освен че реагираха остро срещу критиките към прокуратурата и персонално към Иван Гешев, съдебните кадровици му възложиха да организира Национално съвещание на тема "Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския съюз".

Обвинител номер едно пък тръгна по апелативните съдебни райони и една от темите на срещите му с прокурорите от страната, по информация на пресцентъра на държавното обвинение, беше "зачестилите атаки срещу независимостта на съдебната власт".

Най-високопоставеният критик на Иван Гешев - президентът Румен Радев, който в събота за пореден път поиска оставката му, е сред поканените на националното съвещание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: прокуратураИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев няма чене за дебати.Дай му монолози да срича.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под "атаки срещу незавиисимостта на съдебната власт" вероятно се разбира казване на истината за зависимостта на съдебната власт от няКОИ хора. Гоним неудобните - черепа, който в един момент отказа да плаща данък добавена тиква, Радев, който открито говори против мутрагентите, и дребните кокошкари и бушони, с които се симулира дейност.
64
3
 
2
 
! Отговори
Рашо преди 3 години
Петьо Еврото и Пеевски присъстват на съвещанието? Нали са едни от спонсорите.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много прокурор,много нещо,бре.Ню Йорк с население два пъти българско,се управлява от ЕДИН кмет.А тук-чиновник до чиновника,мила моя майно льо,прокОрор до прокОрора..
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68 - не давай пример с неуспял министър, неуспял юрист и *** на олигарси... точно този л и ж е *** на Черепа и Прокопиев... акостира на Росенец, а сараите са многоооо отдавна там, дори и преди времето му като министър на ПРАВОСЪДИЕТО при хер Тиквоний!
61
0
 
1
 
! Отговори
на разбирачите преди 3 години
присъдите ги раздава СЪД. хора, които не са завършили право или с ниска обща култура да не се връзват на манипулаторите.. отговорността за неработещата съдебна система е споделена, не защитавам никой, просто казвам, че трябва да направим като Румъния, всички "стари" вън т тази система и тогава ще има много осъдени... прочетете кой гние в затворите в Румъния - политици, министри, кметове, брат на президента, румънският Стоичков - Хаджи... още доста мога да соча...
60
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименГешевия НЕ е "свършил" в Благоевград!-Той е възпитаник и дипломант на ВИПОНД-преименуваната набързо комунистическа Висша Милиционерска Школа в Симеоново. Не знам каква е специалността му от там,но каквато и да е,си е чисто полицейска...А "Правото да практикува право" БЕЗ да има юридическо образование не знам кой му го е дал..Може би имаш предвид че е посещавал некакви курсове по право в Благоевградския?
59
1
 
2
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Гледах репортажа и не вярвах на очите си.Посрещане на лимузини и джипове от охраната,все едно гледам филм за мафията!Всички се стичат при "Кръстника" при "Капи ди тути ***"да се врекат във вярност на боса.Сигурно ще има и раздаване на пачки за да няма после "ноцапани".Само много т.ъ.п човек може да измисли това!Ефекта е обратен-вместо страх,народа започва да гледа на кръв.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетете обръщението на Хр. Иванов по този повод! (Вчера, Дневник.бг)
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви атаки, я направете едно социологическо проучване, да видите какво е общественото мнение и доверие в тази институция последните 10 години! Вие сте защитници на обществото, вие трябва да се къпете в неговото доверие, тов ви е единствения барометър, тогава може да говорите за успехи и тн. А реалната ситуация е точно обратната... защитавате само отбран кръг от интереси.
56
6
 
5
 
! Отговори
ВЪРХОВЕНСТВО НА преди 3 години
ЗАКОНА И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ ОБРАЛИ НАРОДА СИ И ТРЪГНАЛИ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ, АМА МНОГО ВЕРНИ ДЕЦА НА ПАРТИЯТА МАЙКА - ГЕШЕВ РАЗБУТА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОБРАЛИ НАРОДА СИ ЧРЕЗ 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ И СЕГА ОПОРКИТЕ ОБИКАЛЯТ, Е ДА ДЕ, АМА НЕ...ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ, А ВИЕ СИ Д Р И С К А Й Т Е НА ВОЛЯ- НАРОДЪТ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
66- СТАРА ОПОРКА ЗА КУЛТА- СРАВНЯВАХА С ПУТИН, ЗА ЕДНОЛИЧНИЯ РЕЖИМ- ДАЙ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
54
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от 11 години в страната се прави плавен преврат към едноличен режим и култ на личността на Лойко. Къде спите овце?!?
53
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
видя Каскета че Тиквун привика "армията" си да им дръпне ушенцата и той решил да събира прокурорите....За какво?..Ще ги пита ли нещо,или ще им размаха пръст?И исканията са НЕ за съсипване на прокуратурата като цяло,а ЛИЧНО ЗА НЕГОВАТА ОСТАВКА!!!!!Така че най-вероятно ще направи опит да сплаши яко колегите си,та да му поддържат гърба...От страх..
52
2
 
13
 
! Отговори
??? преди 3 години
700 прокурори........................а няма един осъден мафиот или корумпиран политик!!!Тия за какво вземат заплати изобщо..............ефективност нулева!!!!
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ-прокурори няма да направят нищо..................това ми е ясно, но да се надяваме, че един ден прокуратура от ЕС ще разследва престъпните дела на кабинета Борисов!!!
50
5
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
Хората питат следното:"Има ли Борисов кюлчета злато и банкноти от по 500 евро в нощнито си шкафче?"Гешев да не се прави на луд, ами да отговаря................или ще разследва само хората на президента Радев??
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата никога не е била независима.................тя изпълнява политически поръчки.................да мачка неудобните на властта!!!
48
8
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До гостЩе разследват фигуранта, това не те ли удовлетворява?
47
7
 
13
 
! Отговори
гост преди 3 години
Абе каскет смачкан. Като имаш 700 прокурори, защо няма осъдени и опандизени 700 калинки или престъпници или държавни чиновници за стандартни обвинения в корупция, търговия с влияние, рекет и безстопанственост.