Адвокатка и дъщеря й с ефективни присъди за имотни измами

Двете поръчали и монтиране на взривно устройство в кола на съдия
4 яну 2021 15:33, Петя Славова
29
Адвокатка и дъщеря й с ефективни присъди за имотни измами
Снимка: БГНЕС

Адвокатката от Враца Румяна Тодорова и дъщеря й Деница са получили ефективни присъди. Двете жени вече са в Сливенския затвор.

Румяна Тодорова е осъдена на 2 години и 6 месеца, а Деница на 2 години и 10 месеца лишаване от свобода, съобщиха пред БНТ източници от Специализираната прокуратура.

До присъдите се стигнало след сключено споразумение с прокуратурата.

През пролетта миналата година Румяна Тодорова, дъщеря й Деница, заедно с Ивайло Борисов и Ивайло Тодоров бяха арестувани. Групата бе обвинена, че е събирала пари срещу издаване на фалшиви документи, настаняване на възрастни в старчески домове и имотни измами.

Адвокатка от Враца и дъщеря й поръчали монтирането на взривно устройство в кола на съдия.

Тодорова и Деница бяха задържани и през март миналата година след акция на ГДБОП заради имотни измами, но съдът ги пусна с по-леки мерки. Тогава бяха обвинени за имотни измами, използване на фалшиви документи и незаконно настаняване на старци в приюти с още двама мъже.

В имота на приближения на адвокатката Иво Борисов-Борката бяха намерени огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и бомба с 400 г тротил с дистанционно управление и магнит. Според събраните доказателства то е било предназначено за поставяне под автомобил на съдия от Враца.

Разследващите са установили, че поръчител на атентата била адвокат Румяна Тодорова, а причината - дело, което съдията гледал безпристрастно, а не както иска адвокатката.

Според източници на телевизията от съда и разследването самоделната бомба била предназначена за шефа на районния съд във Враца Васил Ганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СЪДЯ- ПАРИ, ПОДКУПИ- ТЕ СА 4АСТНИЦИ НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА !!!!!!!!!!!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 25 години затвор за двете !
16
0
 
11
 
! Отговори
кой преди 3 години
такива присъди за такива сериозни престъпления , направо сме смешна картинка
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С други думи скед престъпления достойни за смъртна присъда в някой щати например, нашите напълно некорумпирани магистрати са им дали след сделка по 2 години, а ще лежат максимум по 1!Очаквайте още бомби и измамени с имоти след като излязат!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешни присъди, смешни съдии, корумпирани прокурори.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само тези двете ли??
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от няколко месеца са в затвора, скоро ще ги пуснат, Днес загрява бааавно....
11
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Разследващите са установили, че поръчител на атентата била адвокат Румяна Тодорова-------Как се установява такова нещо, при положение, че атентат изобщо не е имало, а устройството е открито не в нейната къща? Ако имат поне едно уличаващо доказателство, защо прибягват до споразумение?
10
10
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Доколкото разбирам, вкарани са в затвора без никакви доказателства. Вероятно Гешев ги е изнудил, че ще ги държи в следствения арест 3-4 години и те са се съгласили да лежат 2.
9
0
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Кой и кога ще ремонтира Наказателните закони, които са със смешно ниски наказания !!!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни престъпници хванали други престъпници, като не се отчитат където трябва тъй им се пада.
7
0
 
29
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
2г 6м. само за поръчителството са и малко камо ли за още дузината други подвизи, явно е добра адвокатка и явно нямаме никакво правосъдие!!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Ако си изчел цялата световна класика и си писал над всички философи и си станал социопат е напълно възможно и даже логично, заради сблъсъка на придобитите ти морални и поведенчески норми с реалността. Личното облагодетелстване не е фактор при социопатите. Образованост и диплома от български университет през последните 20 години са две много различни понятия.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това при няколко престъпления, едно от които опит за убийство
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, Каскетя пак е обвинявал строго
3
0
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
"Образован" е в кавички , тоест завършил е някъде нещо на хартия, взел е тапия , но колко знания е получил е друг въпрос. Да се образоваш, означава да си смениш светогледа. В България адвокатите масово са неграмотни и със селски манталитет. Инженерите не могат един протокол да напишат , а какво остава да ти "решат" проблем. Положението е трагично. То даже и учителите, ако им дадеш един А4 да напишат и ще ти стане тъжно. Цветът на нацията е навън. Вътре, колят и бесят простаците
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За подготвяно покушене над съдия са осъдени на 2 години!?Мацки, след година ви е даден нов шанс, споко!Баси съдиите, нямат никво чувство за самосъхранение, а дори мравките бягат от огън.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България от доста години доста народ се взема за "Дон Корлеоне" , дано повече се приземят по затворите. Нагли, прости ,алчни, но иначе "образовани" и всичките "наши хора"