Пирати опитаха да щурмуват кораб в бургаското пристанище

Безпрецедентният случай е от 10 юни през нощта
Обновена: 17 юни 2021 07:57 | 17 юни 2021 07:50, Петя Славова
65
Пирати опитаха да щурмуват кораб в бургаското пристанище
Снимка: Кадър от YouTube

Причината, поради която областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова издаде заповед за незабавна проверка на плажната ивица в кв. "Победа" е безпрецедентен случай на опит на пирати да навлязат в територията на стратегическо за държавата пристанище, съобщава "Монитор".

Инцидентът е от 10 юни през нощта, когато хиляди спящи по крайбрежието хора бяха събудени от мощни сирени, съответстващи по сигнал като опасност при атентат. Сирените завиха в точно 22.50 часа.

Флагман разпространи видео, заснето от бул. "Иван Вазов". Случаят е безпрецедентен. Направен е бил опит с безмоторна гумена лодка няколко  мъже да навлязат в пристанището, като целта им е била да ограбят акостирал кораб, плаващ под хонгконгски флаг.

Сигналът за опасност в стратегическата зона е подаден още след като лодката е навлязла в територията на порта. Всички екипи, подчинени на дежурните от Трафик кулата по сигурността, са били включени в идентифицирането на обекта и залавянето на нарушителите.

Те са признали каква е била целта им. Пиратите са имали информация, че на кораба, на вахта, има само един човек, екипажът бил на брега. Смятали да окрадат каютите им.

Това е единственият случай през последните 3 години, в който се правят опит да се промъкнат в плавателни съдове в пристанищната част на Бургас. По-рано крадците успяваха да качат дори и проститутки на борда.

Вчера проф. Нейкова е провела извънредно заседание на Съвета за сигурност на "Пристанищен район Бургас". Докладът е съдържал данни за незаконно разположени рибарски лодки и постройки върху плажовата ивица – изключителна държавна собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
42
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ами тук си е като Сомалия , само пирати си нямахме !
11
30
 
15
 
! Отговори
Ирония на ... преди 2 години
На Радев бойнат група и ...с най -голям рейтинг. Новото, което ни управлява.Избирайте. Свобода или комунизъм от тази генералска върхушка. Иначе всичко се знае...
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - А аз горя от нетърпение да видя как ромски пират се налива с ром.-_____________- Напитката ром е последен писък на модата в средите на някои от институциите
9
28
 
36
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Целият свят разбра, че България вече е разграден двор и могат да правят каквото им хрумне! До това дередже ни докара Фигуранта !!! Предстоят много по-сериозни драми с България ! Доживяхме да поверим Родината на една куха тиква с фуражка ! Може и Родина да нямаме скоро !!!!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
Мушмурок преди 2 години
Йо хо хо и бутилка p0м!
7
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Креативността на бойковия електорат е ненадмината. Ежесекундно намират уникални начини да се проявят и напомнят за себе си. А аз горя от нетърпение да видя как ромски пират се налива с ром.
6
25
 
39
 
! Отговори
Виготура преди 2 години
Герберите отвързват предизборно бандитите си
5
23
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ паднаха от власт и се опитват да се върнат към предишната си бандитска дейност.
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пиратство закона е един на, въжето
3
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен разпад на реда. Мафиотизираните институции се занимават само с разчистване на сметки и вече са неспособни да изпълняват задълженията си. Трябва да се сформират милиции.
2
38
 
9
 
! Отговори
Бургазлия. преди 2 години
Били са си чисти българи, не роми. Спрете с дезинформацията.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оркестър Лолуги е снимал нов клип:-)))Сандокан мале с двата ножа:-))(