Задържаха трима в област Видин за купуване на гласове

Иззети са тетрадки и тефтер с имена на хора
11 ное 2021 22:10, Красимир Ангелов
13
Задържаха трима в област Видин за купуване на гласове
Снимка: Pixabay

Трима мъже са задържани в област Видин по сигнали за купуване на гласове след анализ на постъпила в РУ-Видин оперативна информация, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Полицаите са извършили претърсвания в три населени места - на частни адреси и в търговски обект. От домовете на 41-годишен във Видин и 52-годишен в Брегово, и от магазин на 56-годишен в Ново село, са иззети тетрадки и тефтер с имена на лица и изписани парични суми срещу тях.

Мъжете са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Образувани са по три досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.

След сигнал за купуване на гласове във връзка с предстоящите избори, служители на РУ-Белоградчик са извършили претърсване в частен дом в с. Горни Лом. От там криминалистите са иззели сумата от 1500 лева. В районното управление е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
До Веселинъ преди 2 години
Гениално, колега! Направо да окачват списъци с имена и срещу тях кой за кого е гласувал. Че да улеснят местните дерибри кои лица да санкционират след неправилния им вот.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След всяка такава акция излиза боку и реве :"тормозят наши съмишленици и активисти '' Ха ха
9
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Би трябвало да се забрани гласоподаването на онези,които са купували гласове или които са продавали своите. Както и на техните семейства. Освен това е нужно вотът да бъде явен,а не таен. Човек,който се страхува или умишлено прикрива позицията си не може да бъде Личност.
8
1
 
1
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
В днешно време е опасно да държиш пари под дюшека и даваш на заем ,а вересия от магазина е престъпление ,защото милицията не дава.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уаууу, това е бомбата на столетието. Нека позная, че според Чашков са купували за ГЕРБ нали!? Е след 2 дена ще ги пуснат, както всички останали, ама това няма да го отразят по медиите нали?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хехеее, откриха за дни 606 несертифицирани машини, които могат да генерират 610 000 фалшиви гласа, а тук някакви си трима, които могат да купят 30 гласа ли са заплахата? Откриха 28 КАШОНА ФЛАШКИ, които могат да променят изцяло вота от изборите- вие ни занимавате с трима от Видин????
5
2
 
5
 
! Отговори
Ало преди 2 години
Знае се ,на кои се плаща за да гласуват и знае се също за кого гласуват.Но никой не смее да го напише.Ами не смея и аз, защото най- малкото ще ме блокират
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От БСП трябва да са На ГЕРБ не им трябва да купуват - те винаги печелят , дори и когато зеленият чорап ги организира ...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да в с.Арчар гледах как такива тъмнички в една таратайка, но със софийски номер, разтоварване по тъмни доби дърва. От багажник, от задни седалки, а там уж има полицейски участък. Пак с дърва минаваха каруци по мрак и си даваха знаци да чакат, да тръгнат. Полицейска кола обикаля и всички я знаят къде и кога е. Това е в цяла България.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арчар е най-голямото село в областта, не са ли проверили какво става там. Със сигурност тече як пазар има и подходяща среда.
1
1
 
5
 
! Отговори
Лили Иванов преди 2 години
Винаги от племето и във Варна,в Монтана, в Самоков. Все тия.