Две групи мигранти са задържани край с. Вонеща вода

Те са само мъже, главно момчета на 17-23 години
9 дек 2021 20:00, Елка Василева
22
Две групи мигранти са задържани край с. Вонеща вода
Снимка: архив, БГНЕС

Две групи мигранти бяха задържани за една седмица в Прохода на Републиката в района на село Вонеща вода.

Първата група мигранти е била от 11 души, укривали се в изоставена почивна станция в курортното село Вонеща вода. Втората е от петима, като те са заловени в селото в Прохода на Републиката вчера, съобщи за БНР кметът на Вонеща вода Янко Първанов.

„Основно млади момчета от 17 до 22-23 години, без жени, само мъже. Има някакъв канал вероятно, който минава по Прохода на Републиката. Търсят граница, търсят Драгоман, София“, каза Първанов.

Мигрантите твърдели, че са от Афганистан. Не са агресивни, но са много гладни. Местните хора са предупредени, но са притеснени, разказа още кметът на Вонеща вода. Направени са претърсвания на планинския район, има полицейски контролно-пропускателен пункт на Прохода на Републиката.

От полицията във Велико Търново няма официална информация за резултатите от направените медицински прегледи на задържаните, за разследването и дали вече са транспортирани до някой от бежанските центрове в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
маке преди 2 години
Нахранвам ги със свинско. Който не яде -олово.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се разхвърлят демонстративно свински глави и вътрешност по цялата граница. Да видим колко верни последователи на мохамед са.
14
5
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Радефф, твоето управление върна мигрантите по улиците на София и по шосетата на страната. Пак почнаха да обират банкомати, банки, магазини, складове. Гангстерите се мислят за недосегаеми, защото знаят че тази власт не се интересува от тях, а от собствената си изгода. Радефф, върви в пустинята на майка си.
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнете полицаите и граничните и назначете мигрантите на работа вместо тях! Явно те подобре знаят къде са дупките по границата ни!
12
3
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
И защо все още не са обесени?
11
0
 
20
 
! Отговори
Граничарчето Калитко преди 2 години
НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ НЯМА , ПОВТАРЯМ НЯМА НАПРЕЖЕНИЕ ПО ГРАНИЦАТА ... ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА НА ГРАНИЦАТА НЕ СМЕ ЗАЛАВЯЛИ НИТО ЕДИН БЕЖАНЕЦ ... ВСИЧКО Е СПООКОЙНО... Били хванали някакви хора в средата на България дето твърдели че са от афганистан ??? Ами това не е граничен проблем... Някакво недоразумение е станало... Бродели и питали за път към Германия ... Озверели били от глад ... ама иначе били добродушни... мЕСТНИТЕ СА ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА ГИ ПОСРЕЩАТ С ХЛЯБ И СОЛ ...Рефюджис Добре Дошли....
10
0
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Сега новите да си вземат парите за оградата от"строителите"и.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 4 Да прави сте. Карат тези големите джипове едва едва и задръстват движението в града и извън града.Другите полицаи в патрулките и те има същите табиети. Министър Рашков е време да се заеме с простащината в МВР.
8
7
 
9
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Някой прогнозира, че след загубата на ГЕРБ тук ще: 1.Се вдигнат цените. ВЯРНО2.Ще заври от мигранти. ВЯРНО.3. Ще *** много хора от Ковид. ВЯРНО.4.Ще настъпи милиционерщина. ВЯРНО.5.Полицията ще бие протестиращи. ЩЕ БИЕ И ОЩЕ КАК.КОМУНИСТИТЕ БИЯТ. ВЯРНО.5.Ще станем нещо като Беларус. АКО ГО ДОПУСНЕМ.Казвам ви го и знам, че съм прав.По-лошото предстои.
7
0
 
21
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Да ги връщат веднага обратно.
6
0
 
19
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Гранична полиция са заплтаджии и пълни готванковци по нашия добруджански край спят в колите по цяла нощ! А през деня карат големи джипове едвам едвам като пречат на движението ихарчат парите на данокплатеца за гориво като плашат гарите общо взето!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не ги разпитат с какъв бус /кола са превозени до района. Как изглежда шофьора. Къде са минали границата. Трафиканта освен всичко друго ги е излъгал че тук някъде е Драгоман. Случайно ли е че са оставени в региона. Не знам защо няма заловени трафиканти до сега.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганичната полиция е гола вода щом митрантите са разхождат из цела България. На зелената граница си дремкат по жипките, едни там цивилни още в 17.30 са си у дома при жените и си ги разхождат. Другие си пишат извънареден труд и си сидат по канцеларийките. Е те тва е - пълна излагация ама си взимат заплатките.
3
0
 
17
 
! Отговори
Алгемайнецайтунг преди 2 години
Пускаме вълка в кошарата, после отмняме Коледа, какво следва?
2
2
 
14
 
! Отговори
ДокараГиСДС-Чумата преди 2 години
А във Воняща България - колко не са заловени?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талибанчета