Разследват бракониери, задържани с голямо количество риба

Те са спипани в язовир "Дъбника" край Враца
29 апр 2022 12:22, Красимир Ангелов
7
Разследват бракониери, задържани с голямо количество риба

Образувано е досъдебно производство срещу бракониери, които бяха задържани с 350 килограма незаконно уловена риба от язовир "Дъбника" край Враца, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Двамата бракониери са задържани вчера в момент на улов на рибата с мрежи в язовира.

Задържането им е след съвместна акция на инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и районно управление на МВР във Враца. Установено е, че бракониерите са от Монтана.

Мъжете могат да бъдат подведени под отговорност за незаконен улов в големи количества със забранени технически средства във водоем, за което предвиденото наказание е лишаване от свобода до три години и глоба от петнадесет до двадесет хиляди лева.

За един от бракониерите допълнително утежняващо обстоятелство е, че е добре известен на инспекторите по контрол на риболова в Монтана и вече има 15 наказателни постановления, влезли в сила, за нарушение на Закона за рибарство и аквакултури, допълват от ИАРА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...и вече има 15 наказателни постановления... " 15 глоби по 1000 лв. и той не си ги плаща... Ама за такива хора зандан. Това е като заловения с алкохол да шофира и имал 40-50 глоби за пътни проишесътвия. Това е рецидив и разни глоби на хвърчащи листчета дето не ги плащат да ходаят в панделата.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бъдат увити с мрежите и хвърлени в язовира. Явно досегашните присъди не действат в положителна посока срещу тази ***.
4
0
 
12
 
! Отговори
15 наказателни? преди 1 година
Колко още постановления трябват за да влезе в затвора? 50?, 100?, 1000? Няма такава прокуратура и съд. Ако ги закрием, няма и да разберем, освен по спестените пари в бюджета.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като цяло милиционерите са много пр0сти хора!
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И гарга у Враца не каца.Те ще си го върнат 100% не ги слуша главата там
1
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
който не иска да плаща 20 лв за скумрия е бракониер