Мними майстори измамиха с 4 600 лв. възрастно семейство

Те трябвало да извършат ремонт, но щом взели парите - изчезнали
29
Мними майстори измамиха с 4 600 лв. възрастно семейство
Снимка: БГНЕС

Възрастна семейна двойка от силистренско село е била измамена с 4600 лева за извършване на ремонтни дейности, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Хората са от село Стефан Караджа и са заплатили за ремонт в дома им.

В понеделник около 10:30 часа двама непознати мъже, придвижващи се с лек автомобил, посетили хората и предложили да извършат ремонт на козирката над входната врата на къщата им срещу приемливо заплащане.

След като получили съгласие, към двамата се присъединили други четирима мъже и започнали работа, като на всеки етап от нея искали от собствениците различни суми.

В процеса на ремонта бригадата премахнала част от керемидите на покрива на къщата с мотива, че са амортизирани. Оказвайки се принудени да приемат новата оферта за ремонт на целия покрив, собствениците платили поисканата сума, която заедно с предходните плащания възлязла общо на 4600 лева.

Около обяд, щом получили парите, "майсторите" се качили на автомобила си и изчезнали.

Два часа по-късно в Районно управление - Тутракан е получен сигнал за измамата и започнало разследване. Дежурна оперативна група извършила оглед на адреса, а криминалисти предприели оперативно-издирвателни действия.

Към момента са събрани данни, идентифициращи лекия автомобил, а работата по установяване на лицата продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Taню преди 1 година
Никога пари напред, никога!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
90% от фирмите и 99% от рекламите за ремонт на покриви са от такива ромски мошеници. Затова се лъжат хората, защото не могат да си намерят българи-майстори.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябва да е регламентирано в закона за МВР. Не може да се хабят ресурси от бюджета за търсене на някакви ц...ни и то защото някой с 2грама мозък се е подлъгал от лъжите им. Това е все едно да купиш развалена риба от улицата, да я платиш и после някой друг на държавна заплата да търси от къде и как са я взели и накрая да ти върне парите и да накаже продавача. Всички знаят, че този етнос не става за работа, ами имат кмет, да ги събере да им каже.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оказва семного сложно да намериш фирма за ремонт по къща. Затова виреят такива "майстори".
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 32 години когато не са били възрастни, а на средна възраст 40-55 години те да подрипвали и ревали като магаpета по площадите СДС и демокрация. Е, получиха си демокрацията, измамиха ги
15
1
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Той отишъл при измамник защото го знае, че е измамник и работи без регистрация, за по евтино и после рев, че го измамили. Е като си отишъл при измамник какво очакваш? Но тия никога няма да се научат, те са си свикнали от онова време все на черно, все някаква шашма, далавера да правят, все нещо да краднат и после рев, че те били жертва, да жертва на собствената си глупост.
14
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Имали дали
13
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Малко им е на дъртите комунисти. Като гледат все да са на далавера, все да наемат евтиното, нерегистрираните, онова което данъци не плаща, ще е така. Никои не е виновен, че някой си все иска да е на далавера. Регистрирани фирми колкото искаш, звъниш, подписвате договор, плащаш и работят. Като хващаш от гората други подобни на теб комунисти какво очакваш? Който все търси далавера накрая става жертва на далавера!
12
5
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Рашков да им върне парите.
11
0
 
33
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Никога , ама никога не се хващайте с роми да ви свършат каквото и да е било.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
DO 13. Същото беше и като бяхме към москалите. Питай баща си ако не помниш. Брюксел му бил виновен!
9
0
 
24
 
! Отговори
загубена държава!!! преди 1 година
,А държавата защо дреме още?!колко такива мошеници има в затвора !????
8
10
 
19
 
! Отговори
циганска измет преди 1 година
Мнимите мастори доказват само импотентността на евроатлантическата ни генералгубернаторска политика на подчинение на Брюксел.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
приходящи тъмно зeлени "майстори" - лъжат старите хора за норматив - дядото постоянно ги мъкнеше вкъщи, въпреки че му бях забранил даже да разговаря с този етнос. Веднъж идва и вика, "абе май ме излъгаха, в момента са на покрива", отивам те тъкмо почнали да махат керемидите, добре че беше в началото, ама мамуните надушили парата не искат да слизат, чак като им разхамах пистолета се пръждосаха, ама дъертаците дето нямат внук или сина наблизо жална им майка ако ги пуснат
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Григор Вачков и Тодор Колев не са участвали в ТОПЛО ли бе?!?!?! Я ходи се скрий и не коментирай филми и времена в които не си бил роден бе запъртък. Имаш ли 25годинки бе охльооо?!? Тръгнал мишокка за Тодор Колев да обяснява.
5
13
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Топло беше филма, Григор Вачков не участва, а Уодор Колев участваше в "Опасен чар" - друг филм в който беше озмсмник, който лъжеше много хора и ги беше завлякъл с пари. И сега някой да не почне пак с "При бай Тошо нямаше такива работи."?
4
9
 
10
 
! Отговори
ХО-ХО-ХО! преди 1 година
Така като гледам, май не всички са гледали филма "Топло" с покойните Стефан Данаилов и Татяна Лолова! И сега да не вземе някой пак да ни реве "К'во хубаво си беше при бай Тошо"?!Не, не беше!
3
4
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Аз па дадох 20 000 за римонт Мевере да ми ги върне веднага :)))
2
1
 
16
 
! Отговори
циг преди 1 година
Не е новина това, отдавна е така, но нека се напомня на хората, които не са патили и не знаят какво е.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са били само майсторите Тодор Колев, Стефан Данаилов и Григор Вачков от филма "Топло", или "Мокро"